בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הילדה הכניסה אותו למטבח

אריק סודאי מנכ"ל קופי טים

תגובות

אריק סודאי תמיד אהב קפה, אבל בשנים האחרונות נהפך המשקה למקצוע. כמנכ"ל קופי טים, שמייבאת לישראל מכונות קפה של מותגים בינלאומיים כמו גאג'יה ונובה סימונלי, אין לו ברירה אלא לשתות עוד ועוד ממנו - והוא לא סובל במיוחד. סודאי הגיע לחברה לפני שלוש שנים, לאחר שניהל את תחום משחקי המחשב, הלומדות והאביזרים למחשב בחברת הד ארצי מולטימדיה ("אני אוהב משחקי מחשב והיה לי קשה לעזוב, כי זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש"). הישראלים, הוא אומר, מבינים בקפה ומשקיעים לא מעט במכונות ובאביזרים ("הם מצביעים ברגליים ולא יבואו שוב לבית קפה אם לא טעים להם, גם אם הם לא יודעים בדיוק באיזו תערובת מדובר"). הוא לא מוותר על שש כוסות קפה ביום ("אם אני לא שותה, אני בקריז. אני מכור, אבל לפחות זה למשהו חוקי"), ומקפיד לספר על היתרונות: "יש מחקרים שקובעים שאנשים ששותים קפה - חולים פחות".

למה אתה מבשל? "זה מנהג שרכשתי בארבע השנים האחרונות, בעידודה של בתי שי, כיום בת 10, שנכנסה בעצמה לעולם הבישול. אני נהנה מזמן איכות עמה, ולפעמים עם אחיה התאום אור. אני נהנה מהתהליך ואוהב לנסות מתכונים וטכניקות בישול".

מתי אתה מבשל? "מאכלים מורכבים - בעיקר בסוף השבוע. במהלך השבוע אני מכין ארוחות קלות בלבד".

מה לקחת מבית אמא? "מוסקה - אין על המוסקה של אמא שלי; עוף ממולא - מאכל מוביל בחגים; טביט - חמין המבוסס על עוף ואורז בבישול ארוך".

מה מבשלים בבית? "עופיונים בגריל עם ירקות שורש, דגים עם עשבי תיבול - בגריל או על מנגל, פאד תאי ושקשוקה".

סדר יום קולינרי: "בבוקר אני מכין לאשתי ולי קפוצ'ינו לדרך, ולילדים שוקו עם חלב מוקצף. אני מכין להם כריכים לבית הספר, ומגוון על פי בקשותיהם: טוסט שעשוי מחלה או לחמנייה עם חמאה, גבינה צהובה, קטשופ ועגבנייה טרייה; כריך חביתה עם בצל מטוגן וגבינה; או כריך שוקולד ליום פינוק. בצהריים אני אוכל מנה בשרית עם שתי תוספות. בערב אנחנו אוכלים ארוחה משפחתית של ביצים, גבינות וסלט. במשך היום אני שותה חמש כוסות אספרסו, לרוב מתערובת אנג'לו או גאג'יה אינטנסו".

מי עושה קניות בבית? "בדרך כלל אני, ולפעמים כל המשפחה. את הבשר אנחנו קונים בדוריס קצבים, בחינאווי ובטיב טעם, ודגים בחנות בתחנה המרכזית בלוד".

מצרכים מועדפים לקנייה: "ירקות טריים, בשרים, נקניקים, דגים טריים וסלטים".

הכי אוהב לאכול: "כקרניבור מושבע, בשר הכי מדבר אלי. בדרך כלל אני אבחר סטייק טוב. אופציה קלה יותר תהיה פירות ים".

מאכלים מוקצים: "גבינות רכות".

מסעדה מועדפת: "מיט מי באשקלון וקימל בתל אביב".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "מנהיגות מעצבת: מראה את הדרך לעובדים שלך באמצעות דוגמה אישית, יוצר צוות מנצח עם מורל גבוה ולויאליות, מציב דרישות גבוהות עם תגמול תואם, מעודד סיעור מוחות וחשיבה מחוץ לקופסה".

איזה מנהל אתה? "אני משתדל להיות מנהל שקשוב לעובדים שלו, מעודד ראש גדול ויוזמה, מציב יעדים ומטרות גבוהות, מאמין בתוכנית עסקית כבסיס לכל הפעילות, דורש חריצות והתמדה בעבודה".

רגע משמעותי בקריירה: "בניית חברה מצליחה מאפס".

עופיונים בגריל עם ירקות שורש של אריק

המצרכים (לארבעה סועדים):

2 עופיונים טריים ? 2 תפוחי אדמה בינוניים ? 1 ארטישוק ירושלמי ? 1 בטטה קטנה ? 1 שורש סלרי ? 1 לפת ? 2 בצלים בינוניים או בצלצלי שאלוט ? 1 גזר ? 1 ראש שום מקולף ? למשרה: 2/1 כוס שמן זית ? פפריקה ? מלח ? פלפל גרוס ? כפית חומץ בלסמי ? 1/2 כוס סילאן ? 2 שיני שום כתושות

ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה.

2. קושרים את רגליהם של העופיונים. מניחים אותם במשרה שעתיים לפחות, במקרר.

3. פורסים את הירקות לחתיכות בינוניות.

4. מוציאים את העופיונים מהמשרה ומכניסים לתוכו את הירקות. מערבבים היטב.

5. מניחים את העופיונים בתבנית ומסדרים סביבם את ירקות. יוצקים מעל את המשרה. אופים בתנור שעה וחצי בטמפרטורה של 160 מעלות, ומדי פעם הופכים את העופיונים.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו