בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חורף שחון:חקלאים בעמק החולה נאלצים להשקות שדות

תגובות

>> בעמק החולה החלו חקלאים להשקות את המטעים והשדות, לאחר שכמות הגשמים שירדו באזור עד כה בחורף הנוכחי הסתכמה ב-200 מ"מ בלבד - כ-30% מהממוצע הרב-שנתי באזור, לאחר ששני שלישים מעונת החורף כבר הסתיימו.

גם חלוקת הגשמים השנה לא מיטיבה עם החקלאים: ההשקיה החריגה כל כך בתקופה זו של השנה עלולה להחריף עוד יותר את המחסור במים להשקיה בקיץ. הדבר עלול לפגוע ביבולי הפירות הנשירים, שמחיריהם עשויים להיות גבוהים אף מאלה של הקיץ שעבר.

המחסור בגשמים ובעיקר הזמנים והכמויות שלהם גורמים לאיחור של חודש וחצי בהוצאת הבקר לבשר מהמכלאות לאזורי המרעה במורדות הגולן ובגליל המזרחי.

מנכ"ל ארגון מגדלי בקר לבשר, חיים דיין, אמר בראשית השבוע כי מגדלי הבקר מרכזים את העדרים בחלקות מצומצמות באזורי המרעה ומאביסים אותם במזון מוגש (מספוא) במקום מרעה טבעי ירוק. על פי תחשיבי מגדלי הבקר, תוספת ההוצאה החודשית להזנת עדר בקר בן 100 ראש מגיעה ל-42 אלף שקל בחודש, וההוצאה החודשית הנוספת להאבסת 50 אלף ראשי הבקר בענף כולו באזורים השונים מסתכמת ב-20 מיליון שקל.

לדברי דיין, בעונת גשמים ממוצעת הבקר יוצא מהמכלאות לרעות באזורי המרעה הטבעי באמצע דצמבר, אלא שהשנה בשל מיעוט הגשמים וחלוקתם שטחי המרעה עדיין חשופים והוצאת הבקר למרעה מתעכבת.

לדברי מנהל עדר הבקר לבשר בקיבוץ כפר סאלד, ניר בס, צמיחת המרעה הטבעי במורדות הגולן השנה אטית מאוד, והוצאת העדר המונה 700 ראש לשטחי המרעה מתעכבת מזה חודשיים. הדחייה העולה למשק כסף רב בשל ההכרח להזין את הבקר בקש ובחציר, שמחירם הוכפל לעומת השנה שעברה, בעיקר בשל הגידול בביקושים בחודשיים האחרונים בכל המדינה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו