בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחה בניחוח רטרו

בקוהינור הירושלמית לא הולכים עד הסוף עם הטעמים ההודיים. התוצאה סבירה אבל רחוקה מאוכל הודי אותנטי

תגובות

לא הגענו עם ציפיות גבוהות. "איזו הברקה כבר יכולה להיות למסעדה הודית ותיקה וכשרה במלון קראון פלאזה בירושלים?", חשבנו לעצמנו כשמארחת לבושה בבגד הודי מסורתי, שתיפקדה גם כמלצרית, הושיבה אותנו בשולחן פינתי במסעדת קוהינור. מדובר בסניף הירושלמי של רשת מסעדות טנדורי של רינה פושקרנה, שכוללת סניפים בתל אביב ובהרצליה. השעה היתה 13:30, ומלבדנו היתה במסעדה קבוצה של זרים מעונבים ומחויטים שתפסו שני שולחנות ארוכים.

היינו שלושה אנשים רעבים למדי, כך שהקונצפט של מזנון חופשי במחיר של 69 שקל לאדם התאים לנו. ההתחלה לא היתה מבטיחה בכלל: מלצר צעיר ומהוסס הביא לשולחן צלחת מוזרה של סלטים - כרוב, חסה וסלט ירקות. הם היו סתמיים ולא היה בהם דבר שמזכיר ניחוח הודי. נישנשנו באכזבה מהמנה המיותרת והמתנו להמשך.

המנה הבאה היתה מרק היום, שמוגש לשולחן. המלצר המהוסס הביא צלוחיות של מרק עגבניות שהיה מתקתק וטעים, ושחו בו חתיכות עגבניות קטנות. גם כאן לא מצאנו את המוטיב ההודי, והסכמנו שאפשר היה להוסיף לו פיקנטיות - אבל בסך הכל הוא היה לא רע בכלל.

כשסיימנו עם המרק, ניגשנו למזנון הקטן והתחלנו לדגום את האוכל. יחסית למזנונים מהסוג הזה, המבחר לא היה גדול. מצד שני, במזנונים ישראליים יש נטייה להעמיס הרבה מנות סתמיות ולא מוצלחות, כך שהיינו מוכנים להסתפק בכמות קטנה באיכות גבוהה, במקום כמות גדולה באיכות נמוכה.

המנות במזנון כללו ירקות מבושלים, תבשיל דאל עדשים צהובות, משולשי סמוסה מטוגנים במילוי ירקות, אורז ומנה בשרית אחת של כבש בקארי. בנוסף הוגשה לשולחן מנה מכובדת של צ'יקן טיקה על מחבת ברזל לוהטת ושלוש יחידות של נאן - לחם הודי מסורתי. לאט לאט התחיל המקום להתמלא, בעיקר בתיירים אורחי המלון שכנראה ויתרו על טיול בעיר הקודש בגלל מזג האוויר הסוער.

שני סוגי הבשר הפתיעו לטובה: הכבש בקארי היה נימוח והצ'יקן טיקה היה עסיסי ומוצלח והוכתר כמנה המנצחת של הארוחה. גם הירקות היו טובים, והיה נחמד לנגב את רוטב הקארי והדאל בעזרת הנאן. משולשי הסמוסה, לעומת זאת, היו ספוגיים וקרים. ובכלל, משהו הפריע לנו בארוחה ההודית בקוהינר. האוכל היה בסיסי ולא מתוחכם, ולא פיקנטי מספיק. נראה היה שבקוהינר פחדו ללכת עד הסוף עם התיבול ההודי, אז הם עשו משהו שהוא "בין לבין".

לקינוח הוצעו פודינג אורז מתוק וחתיכות מלון. השילוב בין השניים יצר קינוח מוצלח שהחליק בטבעיות בגרון והשאיר טעם מתוק בסוף הארוחה. החשבון לשלושה סועדים הסתכם ב-207 שקל לפני טיפ. סיכמנו שהארוחה היתה סבירה פלוס, משביעה אבל בטח לא מדהימה - והיא יכולה להתאים למי שמזדמן לאזור ומעוניין בפגישה במקום שקט ונעים.

חשבון, בבקשה

ההצעה: מזנון חופשי ב-69 שקל. טוב לביזנס: מקום נעים עם אווירה מכובדת. בשולחנות הסמוכים: תיירים ועובדי שגרירויות. יתרון יחסי: ארוחה חמה ומשביעה במחיר סביר. מישהו מטפל בך: שירתנו את עצמנו מצוין.

קוהינור מלון קראון פלאזה, העלייה 1, ירושלים | טל': 02-6588867 | העסקית מוגשת בימים א'-ו' בשעות 12:00-15:30 ובשבת בשעות 13:00-16:30



תצלום: אמיל סלמן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו