בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עונות השנה קובעות את התפריט

הגר אלמביק מעצבת אופנה ומהבעלים של רשת אלמביקה

תגובות

הגר אלמביק ידעה כבר מילדות שתעסוק באמנות, אבל לא תיארה לעצמה שתעצב בגדים. כמי שגדלה במשפחה אמנותית ("אבי, עמנואל הצופה, הוא פסל"), היה לה ברור שהיא לא יכולה לחמוק מהתחום. היא למדה הוראת האמנות, וכשחברה שמה לב שהבילוי העיקרי שלה הוא קניית בגדים, הציעה שתלמד עיצוב אופנה. במבחני הקבלה לשנקר הבינה אלמביק שזה מה שהיא רוצה לעשות ("ביקשו מאתנו להרכיב קולקציה מפיסות בדים, וחשתי שאני עושה בדיוק את מה שאני אוהבת"). לאחר הלימודים פתחה חנות ברחוב דיזנגוף בתל אביב תחת השם "הגרה" ("ככה קראו לי בשנקר"), וב-2005 יצאה לדרך חדשה עם "אלמביקה" ("המותג הזה כבר בן 6 והולך לכיתה א'"). קהל היעד שלה הוא נשים "שבוחרות בעצמן", הסגנון הוא בינלאומי עם השפעה של "מלח ופלפל ישראליים" והשאיפה היא לפרוץ בחו"ל.

למה את מבשלת? "כי צריך. בעבר, כשהבית היה הומה, הייתי מבשלת הרבה יותר".

מתי את מבשלת? "בהתאם למצבי הרוח, בעיקר כשאני חשה אווירה ביתית".

מה לקחת מבית אמא? "פשטידת כרובית, מרק עוף ולחם פומפרניקל".

מה מבשלים בבית? "מרקים, פשטידות, תבשילי קדירה ועוגות בחושות".

סדר יום קולינרי: "בסביבות 7:00 אני אוכלת ארוחת בוקר שכוללת לרוב יוגורט מחלב עזים ולחם מלא, ושותה קפה שחור עם חלב. בין 18:00 ל-22:00 אני אוכלת ארוחת צהריים וערב, שכמעט תמיד מתחברות ולרוב יהיו במסעדה. אני אוהבת לאכול ניוקי, דג וסלט או שניצל ותפוחי אדמה כשיש לי צורך בתחושה ביתית. במהלך היום אני מנשנשת פרי, במבה, קשיו או פיסטוקים. אני גם אוהבת גרעיני אבטיח".

מי עושה קניות בבית? "אני, היכן שמזדמן - לרוב במקום הכי קרוב לבית. אני אוהבת לקנות ב'רפאל', מעדנייה ברחוב לוינסקי בתל אביב, בטיב טעם ובחינאווי".

מצרכים מועדפים לקנייה: "לחם מלא, גבינות קשות מחלב עזים, יוגורט, גרעינים, ביצים ועגבניות".

הכי אוהבת לאכול: "זה הולך לפי עונות, ובכל פעם יש פייבוריט אחר שבו אני מתמידה: יש תקופה של מתוקים, בעיקר שוקולד; תקופה של מלוחים כמו פיצוחים; תקופה של אוכל ביתי, ואז אני יכולה לאכול שניצל ופירה כמעט כל יום; לפני החגים יהיה לי לרוב חשק לגפילטע פיש".

מאכלים מוקצים: "שוקולד למריחה, בעיקר בגלל המרקם".

מסעדה מועדפת: "גם זה הולך לפי תקופות: אורנה ואלה, דיקסי, הרברט סמואל וקפה נואר - כולן בתל אביב".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "אין לי פילוסופיית ניהול. הניהול שלי בא מהחיים, מהניסיון שנצבר במשך השנים".

איזו מנהלת את? "אני חושבת שההגדרה הכי טובה היא מנהלת שאינה מנהלת. מנהל הוא אדם נחרץ וברור מאוד, אבל לדעתי הדברים הם לא שחור ולבן, אלא תלויים בכמה משתנים. אני מקשיבה, משתכנעת וליברלית".

רגע משמעותי בקריירה: "באחת השנים הראשונות שלי עם 'הגרה' ערכנו מכירת סוף עונה, הביקוש היה גדול ונוצר פקק תנועה בכניסה לחנות. הידיעה שהעיצובים שלך כה מבוקשים עושה משהו".

סלט עגבניות של הגר

מצרכים:

30 עגבניות מסוגים שונים (שרי, תמר, צהובות, שוקולד, רגילות) ?4 /1 בצל אדום ?1 חלבון ביצה קשה ? גבינה מחלב עזים לבנה קשה, מפוררת (אפשר להחליף בגבינה בולגרית או בגבינת פטה, ואז אפשר לוותר על המלח) ? זיתי קלמנטה, מגולענים ? מעט עלי בייבי ? לרוטב: 1 שן שום ? שמן זית ? מיץ לימון לפי הטעם ? מעט מלח

אופן ההכנה:

1. פורסים את העגבניות לגודל המועדף. מניחים בקערה גדולה.

2. פורסים את הבצל ומוסיפים לעגבניות.

3. מפוררים מעל התערובת את חלבון הביצה ואת הגבינה הקשה.

4. מוסיפים את הזיתים ואת עלי הבייבי.

5. מכינים את הרוטב: כותשים את שן השום, ומערבבים עם שאר חומרי הרוטב.

6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו