בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ספקי בשר נוספים ממקסיקו רוצים אישור לייצא לישראל

תגובות

>> האישור שקיבלה מקסיקו לייצא בשר לישראל הוא עדיין על תנאי. "תהליך הבדיקה מתחיל לאחר שמתקבלת בקשה מיבואן ישראלי לאישור יבוא בשר ממדינה מסוימת", מסביר הממונה על היבוא והיצוא בשירותים הווטרינריים, ד"ר שלמה ג'רזי.

"הליך הבדיקה כולל כמה שלבים, שהראשון שבהם הוא המצב הווטרינרי באותה מדינה. אנחנו שולחים לשירותים הווטרינרים שם שאלונים - ועל פי התשובות אנחנו מעריכים את היתכנות היבוא.

"אם התשובות מספקות, ממשיכים לשלב הבא שהוא בדיקת ההתאמה בין המידע שהתקבל לנעשה בפועל. נשלח נציג מטעמנו לאותה מדינה, והוא נפגש עם הדרגים המקצועיים ומבקר במעבדות שבהן בודקים נוכחות של כל מיני מחוללי מחלות ובהן ספגת המוח (מחלת הפרה המשוגעת). למעשה זו בדיקה של שרשרת הפיקוח הווטרינרי באותה מדינה. בנוסף אנחנו בודקים כל משחטה ומפעל בשר שמבקשים אישור".

למה יש איסור לייבוא בשר המכיל עצמות?

"הקריטריונים לאישור בשר המכיל עצמות הם ווטרינריים בלבד. יש גם בעיה של מחלות ויראליות, שיכולות לעבור בבשר עם עצמות. בארגנטינה, אורגוואי וצ'ילה, יש אזורים שאנחנו לא מאשרים לייבא מהם בשר עם עצם בגלל מחלות ויראליות. עם זאת, לא מדובר במדינות שיש בהן תחלואה של ספגת המוח.

באיזה שלב הבקשות ליבוא בשר ממקסיקו?

"יש כמה ספקים הגישו בקשות לאישור מפעליהם. עדיין לא הגענו לבדיקת המפעלים, כי טרם סיימנו את השלבים הקודמים. הניירת והשאלונים היו בסדר ועכשיו אנחנו אמורים לנסוע לשם ולבדוק את המצב בשטח. אם נמצא ששרשרת הפיקוח והמפעלים שם עומדים בתנאים ואין חריגות מהותיות - הם יקבלו אישורים. אבל ההליכים האלה יארכו כשלושה חודשים, כך ששום דבר עדיין לא ודאי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו