בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים קלילים לאנשים פרקטיים

אורנה סגל מנכ"לית מנפאואר ישראל

תגובות

הקריירה ארוכת השנים של אורנה סגל במנפאואר התחילה במקרה. סגל הגיעה לחברה כדי להתראיין לתפקיד מדריכה במסוף הפחם באשדוד, השיחה זרמה והמראיינת הציעה לה לעבוד כיועצת במנפאואר. היא התקדמה במעלה הסולם המקצועי, ניהלה סניף, היתה אחראית התפעול ושימשה כסמנכ"לית. 18 שנה לאחר אותו ראיון, סגל היא מנכ"לית החברה, המתמחה בהשמת עובדים ("לא רק זמניים - זה 1% בלבד מהפעילות שלנו. אנחנו לא מסתפקים בהעברת קורות החיים ללקוח, אלא מטפלים בכל התהליך- גיוס, מיון, הדרכה"). היא עדיין מתרגשת מכל חיבור בין מחפש עבודה לבין לקוח: "זה הדבר האמיתי - לעזור לאנשים למצוא את המקום שלהם. החוכמה היא לראות את האדם ולא את קורות החיים שלו, להבין מה הוא רוצה ומה הוא מביא עמו". היא טוענת שהבעיה בעולם התעסוקה הישראלי היא שאנחנו מעדיפים לבחור במי שדומה לנו. "המצב טוב יותר מאשר לפני שלוש שנים, אבל יש לאן להתקדם".

למה את מבשלת? "כי צריך לאכול".

מתי את מבשלת? "בעיקר בסופי השבוע".

מה לקחת מבית אמא? "כבד עם פירה, חמין של סבתא, שטרודל תפוחי עץ".

מה מבשלים בבית? "פסטות, עוף בתנור עם משמשים, סלט ירקות ישראלי ולקינוח חלווה עם פירות יער - אנחנו אנשים פרקטיים ואין לנו הרבה זמן לעבוד במטבח, וזה מתכון פשוט, קל להכנה, מהיר ונראה מושקע. כולם אוהבים אותו".

סדר יום קולינרי: "בבוקר אני אוכלת כריך מלחם קל עם אבוקדו. בצהריים - ירקות מבושלים עם אורז, מלפפון חמוץ ודיאט קולה מגילה, המסעדה מתחת למשרד. בערב אני אוכלת סלט ומה שיש".

מי עושה קניות בבית? "אני, בדרך כלל בוויקטורי בגן יבנה".

מצרכים מועדפים לקנייה: "הרבה ירקות, חלה טרייה וגלידות - אני אוהבת במיוחד טעמי וניל ורום-צימוקים, אבל כל טעם אחר יתקבל בברכה".

הכי אוהבת לאכול: "סושי".

מאכלים מוקצים: "פלפל ירוק טרי. אני מוכנה לנסות הכל פרט לזה".

מסעדה מועדפת: "גמברינוס באשדוד. אני אוהבת במיוחד את תפוחי האדמה האפויים עם הרבה גבינת פטה מגורדת מעל ואת הסטייקים המדהימים. מציעים שם יותר מ-40 סוגי בירות, ואני מעדיפה את הבירה בטעם דובדבן".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "לשים דגש על עבודת צוות, על העצמת מנהלים ועל ראייה לטווח הרחוק עם רגליים על הקרקע. אני מאמינה שצריך לפנטז קדימה ולדעת מי יכול לממש את זה מחר בבוקר".

איזו מנהלת את? מעצימה, משחררת, סומכת, מגבה. אני מחפשת בכל עובד את הלא שגרתי, את האחר, את היצירתי".

רגע משמעותי בקריירה: "הראיון הראשון במנפאואר, שהוביל אותי לקריירה ארוכה בחברה".

קינוח חלווה עם פירות יער של אורנה

מצרכים:

400 גרם פירות יער ? 1 כף סוכר ? 1 כף קרם דה קסיס ? חבילת שערות חלווה ? חבילת גלידת וניל איכותית ? 3 נשיקות וניל קטנות לכל סועד ? חבילת תותים ? 20 אגוזי פקאן מסוכרים או פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת את פירות היער עם הסוכר והליקר.

2. מניחים בקערות אישיות את שערות החלווה ועליהן שני כדורי גלידה. מפוררים מעליהם את הנשיקות.

3. חותכים את התותים לרבעים, ומניחים אותם מעל הגלידה.

4. מעטרים את המנה בפירות יער ובאגוזים.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו