"היציאה לעבודה צריכה להיות גם בקרב גברים חרדים"
חוה פרידמן- שפירא, מנכ"לית AIG ישראל
>> "חשוב מאוד שהמנהיגים יציגו את החזון ואת המסרים שלהם. זה התפקיד שלהם. ועדיין, יש הבדל בין זה לבין היישום היומיומי של גיוס חרדים לעבודה - זו עבודה סיזיפית מול הרבנים ומול האוכלוסייה", אומרת חוה פרידמן-שפירא, מנכ"לית AIG ישראל.
AIG מפעילה בעיר החרדית אלעד מזה שלוש שנים מרכז תעסוקה שבו עובדות 35 נשים חרדיות בשתי משמרות, כמוקדניות טלפוניות. "היו לנו כמה מטרות בהקמת המרכז. הראשונה היא עסקית - חיפשנו חלופות לגיוס עובדים כדי שיהיה שיעור תחלופה נמוך יותר, והנשים החרדיות הן כוח אדם יציב", אומרת פרידמן. "מעבר לכך, החברה העולמית שמה דגש על רבגוניות בקרב העובדים ללא הבדלי דת, גזע ומין. בנוסף, אנחנו רוצים לתרום להתפתחות הכלכלית של המדינה ולסייע למשק על ידי אספקת עבודה למגוון רחב של אוכלוסיות. עידוד המגזר החרדי לעבוד נחשב בעינינו כאחת המטרות המרכזיות".
מדוע רק נשים מועסקות במוקד שלכם?
"להעסיק גברים זה מורכב יותר. לפי המודל הראשוני, במשמרת בוקר, שמסתיימת 15:00, היו אמורות לעבוד נשים, ובשעות הערב גברים, במטרה שתהיה הפרדה. מכיוון שלא הצלחנו לאייש משמרת שלמה של גברים, והגיעו רק ארבעה, נאלצנו להתפשר ולהתאים את המודל הכלכלי כשכולן נשים".
אילו עוד צעדים צריך לעשות המגזר כדי להשתלב בעבודה?
"הם עשו צעד גדול בשנים אחרונות מבחינת הנכונות לצאת לשוק העבודה, ובלי התמיכה של הרבנים זה לא היה קורה. הם עדיין צריכים לפעול בתוך הקהילה עצמה כדי להגדיל את כמות האנשים שיוצאים לעבוד. הם צריכים ללמוד להסתגל להתנהלות של החברות העסקיות. בנוסף, היציאה לעבודה של החרדים צריכה להיות גם בקרב נשים וגם בקרב גברים".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר