בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האג'נדה נכנסת לצלחת

מתכון להצלחה אלונה שפר (קארו) מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה

תגובות

אלונה שפר (קארו) הגיעה לתחום הגנת הסביבה בזכות ידיעה בעיתון. היא עבדה במשרד עורכי דין פרטי, וקראה על תביעה שהגיש ארגון אדם טבע ודין נגד חיפה כימיקלים. לאחר שעזרה לארגון בהתנדבות, עזבה שפר את משרד עורכי הדין ("הבנתי שזה ייעודי בחיים") ועברה לעבוד בארגון באופן מלא. "הגשתי תביעות נגד מפעלים ונגד המדינה וקידמתי חקיקה".

התחנה הבאה היתה כס המנכ"לית של חיים וסביבה, ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל: "ביקשנו ליצור אג'נדה סביבתית, שכיום תופסת תאוצה ונהפכת למרכזית בשיח הציבורי. רצינו להפוך אותה למיינסטרים, לא רק נחלתם של מחבקי עצים". בתפקיד הזה היא הכירה את גלעד ארדן, שהיה אז יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת - וכשהוא התמנה לשר להגנת הסביבה, הזמין אותה להצטרף אליו, תחילה כראש המטה, ובהמשך כמנכ"לית.

שפר מקפידה ליישם בביתה את האג'נדה הסביבתית שהיא מקדמת בפוליטיקה: "אני לא מטיילת על ההרים עם סנדלים ותיק גב ואנחנו לא פנאטים, אבל עושים את כל מה שאפשר בחלקת האלוהים הקטנה שלנו: מנצלים את שאריות המזון שנותרו כדי להכין מאכלים חדשים, יוצאים לקניות עם רשימה כדי לא לקנות מעבר למה שאנחנו זקוקים, מפרידים עיתונים ובקבוקים וחוסכים במים ובחשמל".

הישראלים, היא אומרת, שמחים לפעול למען הסביבה "אם רק נותנים להם את הכלים. לכן הקמפיין הנוכחי שלנו, בכיכובו של טל פרידמן, מתמקד במשקי הבית - כי יש ציבור גדול של אנשים שמבקשים לדעת אילו דברים בעלי משמעות סביבתית הם יכולים לעשות".

שפר מודעת לכך שהנושא הביטחוני עדיין דוחק את הסביבה מסדר היום הציבורי: "כל עוד זה ככה - לא נוח לי. הגנת הסביבה היא לא עניין שולי כלל וכלל: היא משפיעה על הבריאות שלנו, על הרווחה ועל איכות החיים ברמות הכי בסיסיות".

למה את מבשלת? "ארוחת הערב היא השעה הכי החשובה עבורי ביום, כשכל המשפחה יושבת סביב השולחן ואנחנו חולקים את חוויות היום. חשוב לי שהמשפחה תאכל אוכל בריא, טרי, ביתי ושאינו מעובד".

מתי את מבשלת? "בן זוגי תמיר ואני מנהלים אורח חיים שוויוני. שנינו חולקים את משימות הבית, ומבשלים בדרך כלל בשעות הערב המאוחרות לקראת היום שלמחרת".

מה לקחת מבית אמא? "לביבות תפוחי אדמה, צ'ולנט ריחני וגפילטע פיש".

מה מבשלים בבית? "כשאנחנו מארחים, אנחנו אוהבים להכין כתף טלה או רוסטביף. מאכל אהוב נוסף הוא סקה קפוסטה - תבשיל הונגרי של בשר בקר וכרוב חמוץ, שמוגש עם יוגורט. אנחנו הכי אוהבים לאפות בבית לחם מקמח מלא עם גרעינים. מאחר שאנחנו לא אוהבים לזרוק מזון לפח, פעם בשבוע אנחנו עורכים ארוחת שאריות יצירתית טעימה. פשטידת 'מה שיש במקרר' היא אלתור מוצלח מהמזון שנותר מהשבוע".

סדר יום קולינרי: "בבוקר אני אוכלת לחם ביתי עם אבוקדו וגבינה, הרבה ירקות וקפה, בצהריים אני משתדלת לאכול סלט, ובערב ארוחה חמה, בדרך כלל עוף על צורותיו השונות לצד ירקות ואורז או קוסקוס".

מי עושה קניות בבית? "אני ובן זוגי. אנחנו מוכנים להקדיש לקניות זמן רב כדי שהאוכל יהיה טרי ובריא. אני אוהבת לדעת שאני קונה את מוצרי המזון במקומות טריים ונקיים. ברוב החנויות שבהן אני רוכשת את המוצרים השונים אני מכירה את הבעלים ויודעת שהאוכל טרי. אנחנו קונים כל דבר במקום אחר: ירקות אצל הירקן, לחם במאפייה או מכינים בבית, בשר אצל הקצב ואת שאר הקניות באחד מהסופרים הגדולים ליד הבית".

מצרכים מועדפים לקנייה: "מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות שמלווים אותנו בכל ארוחה. אנחנו נוהגים לערוך קניות באופן אחראי ומתוכנן כדי להימנע מבזבוז של כסף ומזון. אנחנו נעזרים ברשימת קניות, כך שבכל פעם שמשהו נגמר, מיד רושמים אותו ברשימה שתלויה על המקרר. עם הזמן, למדנו מה הכמויות שאנחנו צורכים והקניות נעשות בהתאם".

הכי אוהבת לאכול: "לביבות תפוחי אדמה. הן מעלות בי ניחוחות של ילדות מאושרת וזיכרונות טובים מבית סבא וסבתא".

מאכלים מוקצים: "בשר צבי. אני חושבת שיש חיות אציליות שאסור להשתמש בהן למאכל".

מסעדה מועדפת: "עדנה ברמת השרון".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "לראות את התמונה הגדולה בכל החלטה קטנה. לקבוע יעדים שאפתניים ואת הדרך להשגתם".

איזו מנהלת את? "נותנת לעובדים מרחב פעולה ומצפה שהיצירתיות והאחריות שלהם יבואו לידי ביטוי מקסימלי".

רגע משמעותי בקריירה: "המעבר מגוף חיצוני המטפל בנושאים סביבתיים לעבודה בתוך המערכת הממשלתית. הידע והניסיון שצברתי במשך השנים איפשרו לי להסתכל על תהליכים סביבתיים מפרספקטיבה רחבה יותר ולקדם אותם בהתאם".

פשטידת שאריות של אלונה

המצרכים:

1 כרובית גדולה או ירק אחר שיש בבית - ברוקולי, גזר גמדי וכו' ?1 בצל גדול ?2 /1 כפית סוכר ?2 קופסאות גבינה לבנה 5%-3% שומן ? 1 גביע יוגורט ? גבינה צהובה מגוררת, לפי הטעם ?3 ביצים ? חופן קוואקר ? מלח ? פלפל

ההכנה:

1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת ומפרידים אותה לפרחים קטנים.

2. קוצצים את הבצל ומטגנים עם הסוכר עד שהוא מזהיב.

3. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, את היוגורט ואת הגבינה הצהובה.

4. מערבבים את הכרובית, הבצל ותערובת הגבינות. מוסיפים את הביצים, את הקוואקר ואת המלח והפלפל. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.



תצלום: יעל אנגלהרט



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו