בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

התבשיל עולה על סכום חלקיו

אורי פלח מנכ"ל רויאלטי

תגובות

לאחר שהשלים תואר ראשון בפסיכולוגיה, ניהל מוסד לבני נוער שנשרו ממערכת החינוך ויצא לשליחות בפאריס, נכנס אורי פלח לפוליטיקה המקומית בבת ים: במשך 20 שנה הוא שימש כחבר מועצה מטעם המפד"ל וכיהן כסגן ראש העירייה. כשהתעייף מהתחום, ערך פלח שינוי מקצה לקצה - והקים את רויאלטי, חברה למכירת שעונים ותכשיטים. "הבנתי שאני לא בנוי למלחמות היהודים", הוא מסביר את המהפך בחייו. "בניתי את האלטרנטיבה ופרשתי".

רויאלטי התחילה בקטן עם דוכנים במשביר לצרכן ובשקם - וכיום יש לה 50 סניפים ברחבי ישראל. החברה היא עסק משפחתי, ופלח מנהל אותו יחד עם אשתו לאה ("יש לה חלק גדול בהצלחה של החברה, והיו תקופות שבהן הכל נפל על כתפיה") ושלושה מבין חמשת ילדיהם. "זה כיף לא רגיל", הוא מתאר את האווירה המשפחתית. "כל אחד קורא את השני במבט ולא צריך להסביר יותר מדי בזכות ההיכרות הקרובה והדי.אן.איי המשותף. הלויאליות והמוטיווציה גדולות הרבה יותר".

לאחר שנים רבות בתחום, הוא טוען שלישראלים אין טעם אחיד בתכשיטים וקיבוץ הגלויות בהחלט ניכר בבחירותיהם: "הישראלים הם אוסף של אנשים שבאו מתרבויות שונות, וכמו שזה בא לידי ביטוי בטעמים במטבח - כך גם בתכשיטים. אנחנו מתמרנים בהצלחה בין הטעמים ומשתדלים למצוא את המסלול הנכון".

למה אתה מבשל? "אני נהנה לקחת חומרים שונים וליצור מהם דבר מוגמר. היצירה מעניקה לי סיפוק, ומבחינתי בישול הוא להביא את השלם למצב שהוא גדול יותר מסך חלקיו".

מתי אתה מבשל? "בעבר היה לי יותר זמן לבשל, וכיום זה קורה בעיקר בחופשות או בסופי השבוע, כשהמשפחה באה לבקר".

מה לקחת מבית אמא? "את היכולת לעשות קומבינה של דברים פשוטים ולהפוך אותם למשהו אחד טעים. בבית היינו אוכלים בעיקר קוסקוס עם ירקות וגרגירי חומוס, חריימה ומפרום. אני מכין קוסקוס מתקדם יותר עם גרגירי רימון, שיוצא מעניין מאוד. אחד התחביבים שלי הוא לקחת מנה ממסעדה, לזהות את המרכיבים שלה ולהפוך אותה לטעימה יותר. אכלתי קורדון בלו במסעדה בצרפת, והתלהבתי מאוד. חשבתי שאני יכול לעשות אותו אפילו יותר טוב וחיפשתי את המתכון".

מה מבשלים בבית? "הכל. הבסיס הוא רוטב מרסק עגבניות, בצל, שום, שמן זית, פלפל חריף או לא חריף, שמוסיפים לו ירק כמו שעועית, אפונה, כרובית או חצילים - ולאחר מכן מוסיפים עוף או בשר".

סדר יום קולינרי: "באמצע השבוע קורה לעתים קרובות שאני אוכל רק ארוחה אחת ביום, כי אין לי זמן. ביום אידיאלי אני אוכל שלוש ארוחות: בבוקר דגנים עם יוגורט; בצהריים סלט עם דג או שיפוד עוף עם מרק אפונה או שעועית; ובערב ארוחה כבדה יותר - תבשיל כרובית, תבשיל אפונה, תבשיל במיה וכדומה".

מי עושה קניות בבית? "אני עושה קניות בסוף השבוע ואשתי באמצע השבוע. אני קונה בשוק מחנה יהודה וגם בסופר".

מצרכים מועדפים לקנייה: "ירקות, בשר ודגים".

הכי אוהב לאכול: "את התבשילים של אשתי לאה - מזינים, פשוטים וטעימים: חריימה, קוסקוס עם מפרום, תבשילי קדרה".

מאכלים מוקצים: "אוכל לא כשר. כל המאכלים שיש בהם ג'לי מרתיעים אותי".

מסעדה מועדפת: "רוברג, שנמצאת במושב לבנים מעל הכנרת. היהודי שהקים את המקום בחר במיקום עם נוף אדיר ומחזיק במטבח גורמה מעולה".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "עבודת צוות, חלוקת סמכויות נרחבת, מתן אפשרות ביטוי. אני דורש תוצאה סופית ולא מתערב בתהליך עצמו. אני שואף להתערב כמה שפחות בתהליכים - בתנאי שיש תוצאות".

איזה מנהל אתה? "מבזר סמכויות ולא ריכוזי".

רגע משמעותי בקריירה: "היו כמה כאלה, אבל העיקרי שבהם הוא המעבר מפוליטיקה לעסקים. יום אחד קמתי, הנחתי את המפתחות, מיניתי יורש ועזבתי. הקריירה שלי יכולה היתה להתפתח לכיוונים משמעותיים בפוליטיקה, אבל הגעתי למסקנה שעדיף לי לא להיות שם".

שניצל ממולא של אורי

המצרכים:

למילוי: 200 גרם פסטרמת הודו מעושנת | 200 גרם חזה אווז הודו מעושן | 200 גרם סלמי מעושן | 1 כף מלח | 14-16 שזיפים מיובשים, מגולענים וחצויים | 4 כפות חרדל | לשניצלים: 1 ק"ג פרוסות חזה עוף | 3 ביצים | 250 גרם פירורי לחם | 1/4 כוס שמן לטיגון

ההכנה:

1. פורסים את הפסטרמה, את חזה האווז ואת הסלמי לרצועות דקות. מחממים במחבת כף שמן, ומטגנים את כל מרכיבי המילוי עד שהם מזהיבים.

2. משטחים את פרוסות חזה העוף ופורסים אותן לרצועות ברוחב 5 ס"מ. מורחים מעט חרדל על כל פס חזה עוף. מניחים בקצה כל רצועה שזיף מיובש ומעליו מעט מהמלית. מגלגלים את רצועות חזה העוף וסוגרים באמצעות קיסם שיניים.

3. טורפים את הביצים בצלחת, ובצלחת שנייה מכינים את פירורי הלחם. טובלים כל גלילה בבלילת הביצה ומצפים בפירורי הלחם.

4. מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את הגלילות עד שהן מזהיבות.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו