בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איטלקית מדוברת

ג'ויה אמנם לא דומה למסעדה חמימה ואינטימית שתמצאו בסמטאות רומא, אך המנות העיקריות בה נותנות תחושה של איטליה להמוני העובדים הרעבים בהרצליה פיתוח

תגובות

למרות בקבוקי הקיאנטי עטופי הקש על המדפים, שולחנות העץ והאופרות ברמקול, אין לטעות בג'ויה ולחשוב אותה לטרטוריה אינטימית, מהסוג שאתה נופל עליו בשיטוטיך בסמטאות רומא. המסעדה האיטלקית באזור התעשייה ההיי-טקי של הרצליה פיתוח היא חלל תעשייתי, שבנוי כדי לשרת עשרות עובדים רעבים בשעות השיא, לתקתק להם ראשונה ועיקרית פלוס לימונדה ביעילות, והיידה - חזרה למשרד. אפילו בקבוקי הלימונצ'לו מסודרים על המדף כמו חיילים, ועל שיחה אינטימית בתוך ההמון אין כמעט מה לדבר.

החלל מעוצב כדי לתת, למרות גודלו, תחושה פסאודו-כפרית חמימה - חבל שלא הרגשנו בה ליד שולחננו, שמוקם ממש ליד הדלת: מכיוון שהיה זה אחד מאותם ימים שבהם החורף נזכר פתאום להגיע, נהנינו ממשב רוח מקפיא בכל פעם שמישהו נכנס. המארחת קצת עיקמה פרצוף כשביקשנו להחליף מקום, אך הצלחנו להבחין שהשולחן לידנו התפנה ולהינצל מהרוח הארקטית.

בהמשך הארוחה הפשיר גם האקלים האנושי והמלצרית הנחמדה הסבירה לנו כי בעסקית אפשר להזמין מנה ראשונה, שתייה ועיקרית במחיר העיקרית. היינו שלושה, והזמנו מרק, אנטיפסטי וסלט למנה ראשונה. לעיקריות לקחנו פוזילי ריקוטה ברוטב גבינות עם עלי מנגולד עגבניות ופרמז'ן (54 ש"ח); כבד עוף ונציאני צרוב עם בצל מקורמל ויין מרסלה ופטריות בליווי פירה חצילים (62 ש"ח); ולחובבת היוקרה שבינינו - ניוקי ברוטב שמנת, מחית כמהין שחורה וטימין (62 ש"ח).

המנות הראשונות נחתו על שולחננו לפני שהספקנו להגיד סופיה לורן. חסות הסלט סבלו מעייפות כרונית, ועל אף שזהו מצבנו הטבעי רוב השבוע, מהאוכל ציפינו לקצת יותר ערנות. מרק היום היה הפתעה נעימה - מרק חומוס שחומוסיותו אוזנה באמצעות עגבניות, רוזמרין ושום. האנטיפסטי סבל מהנטייה הישראלית המוכרת להטביע דברים ברוטב מתוק.

עוד לא הבאנו אל פינו את אחרון הפלפלים וכבר נחתו על שולחננו העיקריות (יעיל, כבר אמרנו?). כאן נחלנו הצלחה גדולה יותר. הפוזילי היה טעים ומעודן, והניוקי סחט אנחות עונג: הניוקי, שמנמנים ואווריריים, עמדו להם ברוטב שמנתי מנוקד בפיסות כמהין זעירות, שטעמו החמצמץ העדין השלים בדיוק את מתקתקותם של הניוקי. רק הכבדים סבלו בשקט את בריכת הרוטב המתוק שבו שחו. הרוטב היה אמנם טעים, אך הסתיר את טעם הבשר. לעומת זאת, פירה תפוחי האדמה והחצילים היה קרמי וטעים.

מכיוון שמיהרו להגיש ולפנות וגם לתת תפריט קינוחים, קיווינו שגם סיום הארוחה ייהנה מיחס מזורז. אלא שבינתיים התרוקנו השולחנות מסביב והמלצרים שכחו אותנו. כשהגיעו סוף סוף, צ'יפרנו את עצמנו בקרם ברולה (36 ש"ח) ובסופלה שוקולד (38 ש"ח) עם שני ספלי קפה הפוך שהגיעו בחינם. שני ההפוכים היו פושרים - אמנם קפה הפוך לא אמור להיות מוגש רותח, אך פה היה מדובר בצינה של ממש. הסופלה הגיע כגבעה חומה, קטנה ולא מרגשת על צלחת גדולה, ואף על פי שהיה מלא ברוטב שוקולד חם, לא הצליח לשבור את הרושם הראשוני. קרם הברולה היה מצוין ושמנתי. על אף שלא הצלחנו להפליג בדמיוננו לפיאצה נבונה בואכה הוותיקן, ג'ויה היא אופציה סבירה בהחלט כמפלט זמני לעובדי היי-טק רעבים.

חשבון, בבקשה

ההצעה: ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. אם מזמינים קינוח מקבלים קפה חינם | טוב לביזנס: בעיקר אם הבוס שלך בודק אם בילית בחוץ יותר מדי זמן | בשולחנות הסמוכים: מתכנתים וכמה משפחות פה ושם יתרון יחסי: יותר מהר, יותר גבוה | מישהו מטפל בך: הצעירים האלה מאוד נחמדים

נובה ג'ויה אריה שנקר 9, הרצליה פיתוח. טל': 9566299-09. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 12:00-16:00



תצלום: דודו בכר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו