בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל של נחמה וגעגוע

ברכה בראון מעצבת אופנה ובעלת רשת חנויות

תגובות

כשמעצבת האופנה ברכה בראון היתה בת 15, היא נהגה לסרוג אפודות וקרדיגנים. כשהבינה את הפוטנציאל העסקי של יצירותיה, הציעה לבעלת חנות חיפאית לתת לה בגדים תמורת הפריטים מעשה ידיה. "בסך הכל רציתי בגדים יפים", היא מסבירה. "לא הבנתי אז במחירים. כנראה שתמיד האמנתי בבגדים שלי, ובחוש טבעי סרגתי דברים שאנשים יאהבו ללבוש".

לאחר השירות הצבאי המשיכה בראון לסרוג, ואף העסיקה צוות קטן של פנסיונריות. היא עבדה כקניינית עבור בוטיקים, כיבואנית וכסטייליסטית אישית לנשות חיפה. "אם לא הייתי מעצבת אופנה, בוודאי הייתי סטייליסטית", היא אומרת. "מקצוע הסטיילינג הוא בעצם אהבתי הגדולה. אין הרגשה טובה יותר מלהתאים לאשה את הבגד הנכון, לפתוח לה את הראש, לגרום לה להעז".

ב-1986 היא החלה לעצב קולקציות, ושנה מאוחר יותר פתחה את החנות הראשונה שלה, בכיכר מסריק בתל אביב. "לא ידעתי שאהיה עצמאית. חשבתי שזה רעיון נחמד לעצב דברים משלי, ולא דימיינתי לעצמי שאעבוד בזה עוד 30 שנה ואגיע לאן שהגעתי. לא לשם כיוונתי. זה פשוט היה משהו שאהבתי, אולי לכן זה התקבל טוב - כי זה בא ממקום נקי". כיום יש לבראון חנויות גם בטבעון, בחיפה, ברמת השרון, ברחוב דיזנגוף בתל אביב, ובנוסף חנות עודפים בתל גיבורים בעיר. "תמיד מחמיא לי שאני צריכה לפתוח עוד חנות ויש ביקוש למוצר. אני שמחה ללכת ברחוב ולראות מישהי שלובשת את הבגדים שלי". לדבריה, היא שואבת השראה מכל דבר. "מעצבים רואים הכל - זו ברכה וגם קללה. אני ביקורתית ופרפקציוניסטית".

המוטו שלה, שמופיע על אחת התמונות בקטלוג חורף 11-2010, הוא Best Friends - החברות הכי טובות, וכך היא גם מגדירה את הלקוחות שלה. "אני חושבת שאם הייתי לוקחת את כל הלקוחות שלי ומכירה אותן זו לזו, הן היו נהפכות לחברות. יש בהן משהו משותף. מבחינתי, הן מלח הארץ". בראון מעידה על עצמה שגם כיום היא מתרגשת מכל קולקציה חדשה ועדיין חוששת מביקורת. "אין הבדל ברמת ההתרגשות שלי אז והיום, ואני מאושרת שלא איבדתי את החדווה הזו. אני אוהבת את מה שאני עושה ונהנית ממנו".

למה את מבשלת? "הבישול הוא תחביב, וחבל שאין לי יותר זמן להקדיש לו. אני נהנית מהפן היצירתי שלו: לקחת חומרי גלם שונים ולהתיך אותם למשהו חדש, מפתיע ובעיקר טעים".

מתי את מבשלת? "בערבים, אם אני לא חוזרת מאוחר מדי, ובימי שישי".

מה לקחת מבית אמא? "אוכל ביתי, בסיסי, של נחמה וגעגוע: אפונה ברוטב עגבניות, סלט חצילים עם גמבה ושום וכבדים ביין עם פירה".

מה מבשלים בבית? "במהלך השבוע מאכלים ביתיים כמו פסטה ברוטב עגבניות ושמן זית, אטריות אורז מוקפצות עם ירקות, אושפלו, צלי עוף עם תפוחי אדמה, ולקינוח פבלובה עם פירות יער - השילוב בין המתיקות של המרנג לפירות היער החמצמצים הוא תענוג".

סדר יום קולינרי: "בבוקר אני שותה קפה, וב-10:00 אני מנשנשת משהו. אני תמיד רוצה לעצור ביוגורט, אבל יש לי עובדות שמפליאות לאפות, ועוד לא פגשתי עוגת שמרים שאמרתי לה לא. כל יום אני יושבת עם העובדות שלי לאכול ארוחת צהריים. כל אחת מביאה משהו טעים: סלט עשיר, גבינות, טונה ולחמים מלאים. בערב אני מכינה ארוחת ערב חלבית קלאסית: סלט, קוטג', אבוקדו וטוסטים. ביום פחות טוב, אני אוכלת במסעדה ונאלצת לוותר על משטר שמירת המשקל".

מי עושה קניות בבית? "אני - בשוק הכרמל, שאין שני לו, ובשוק האיכרים הנהדר בנמל תל אביב. אני מתה על שווקים".

מצרכים מועדפים לקנייה: "אני מסודרת מאוד בעבודה, אבל בכל מה שקשור לחיים האישיים אני מאלתרת. אני לא יוצאת לקניות עם רשימה, ופשוט מורידה מהמדף לעגלה את כל מה שלוכד את העין ונראה טעים באותו רגע, ממוצרים פשוטים ומוכרים ועד מוצרים חדשים שאני אוהבת לנסות".

הכי אוהבת לאכול: "שוקולד וכל מה שקשור בפחמימות".

מאכלים מוקצים: "בורגול. אין לי הסבר מניח את הדעת".

מסעדה מועדפת: "תלוי במה בא לי לאכול: סושי ב-MOON, ארוחות בוקר בסוזאנה, ואת כל התפריט באורנה ואלה. כולן בתל אביב".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "אולי זה נשמע כמו קלישאה, אבל אני נשבעת שזה לאהוב את מה שאני עושה, ואת מי שאני עושה את זה אתו".

איזו מנהלת את? "אחת שעושה חשבון פשוט שאומר שאנחנו מבלים בעבודה כמעט או יותר שעות מאשר בבית, ולכן גם מקום העבודה צריך להיות בית. אני צריכה להיות גם בוסית וגם אמא: מצד אחד אני קשובה לבעיות ונמצאת שם כדי לתמוך ולסייע כשצריך, ומצד שני אני נדרשת להציב גבולות ברורים, להיות אסרטיבית ואפילו קשוחה, כדי לקבל תוצאות בסטנדרטים הגבוהים שאני דורשת מעצמי ומהעובדים".

רגע משמעותי בקריירה: "עד היום אני מתרגשת מחדש בכל חשיפת קולקציה או צילומי קטלוג ומהיכולת שלי להמשיך לחדש וליצור".

פבלובה פירות יער של ברכה

המצרכים:

6 חלבונים ? 1ו-2/3 כוסות סוכר ? 1/4 כפית מיץ לימון ? חבילת תותים ? 1 כף גראנד מרנייה ? 2 מיכלים שמנת מתוקה ? חבילת פירות יער

ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם כוס ורבע סוכר לקצף יציב. מוסיפים את מיץ הלימון תוך כדי הקצפה.

2. יוצקים את הקצף על תבנית משומנת בחמאה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות. אופים שעתיים, מוציאים ומצננים.

4. פורסים את התותים לרבעים, ומפזרים מעל כף סוכר.

5. מבשלים את פירות היער ב-2 כפות סוכר ובגראנד מרנייה כ-10 דקות על להבה קטנה מאוד.

6. מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

7. מניחים את המרנג בקערה, יוצקים מעל קצפת ומניחים מעל את התותים ואת פירות היער. יוצקים מסביב את הנוזל מפירות היער.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו