בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יפאורה הרוויחה 98 מיליון שקל ב-2010, תפוגן הרוויחה 11 מיליון שקל

תגובות

>> הרווח התפעולי של קרור והספקה, חברת ההשקעות של שלמה רודב ורוני גת, גדל ב-47% ברבעון הרביעי של 2010 בהשוואה לרבעון המקביל ב-2009 והסתכם ב-27.8 מיליון שקל. מכירותיה של קרור והספקה צמחו ב-10% ברבעון החולף בהשוואה לרבעון המקביל ל-214 מיליון שקל.

שתי האחזקות המרכזיות של קרור והספקה הן חברת יפאורה-תבורי (85%), שמייצרת משקאות קלים כמו תפוזינה, מיץ פז, ספרינג וספרינג-תה; וחברת תעשיות תפוגן (37.5%), שמייצרת טוגני תפוחי אדמה ובצל, ומוצרים מהצומח.

הנתח של יפאורה בשוק המשקאות הקלים ב-2010 הגיע ל-32.8% במונחים כספיים, ירידה לעומת נתח של 35.8% ב-2009. נתח השוק של תפוגן בתחום הטוגנים עלה ל-65% ב-2010, בהשוואה לנתח של 60% ב-2009.

הדו"ח השנתי של קרור והספקה מגלה כי יפאורה הרוויחה 98 מיליון שקל ב-2010, בהשוואה ל-77 מיליון שקל ב-2009. תפוגן הרוויחה 10.9 מיליון שקל ב-2010, לעומת 8.9 מיליון שקל ב-2009. מכירותיה של החברה בתחום המשקאות הקלים גדלו ב-9.2% ב-2010 בהשוואה ל-2009 והסתכמו ב-943 מיליון שקל, בעוד מכירותיה בתחום הטוגנים והמוצרים מהצומח גדלו ב-14.9% בשנה החולפת בהשוואה ל-2009 והסתכמו ב-115 מיליון שקל.

קרור והפסקה נאלצה להפחית את שווי אחזקתה (19%) בחברת IBN, שמוגדרת כנכס פיננסי זמין למכירה. שווי האחזקה ב-IBN (בעליה של מבשלת בירה ברומניה) ירד מ-75.8 מיליון שקל בסוף 2009 ל-59.1 מיליון שקל בסוף 2010 בעקבות הערכת שווי שקיבלה מקסלמן פייננס, בשל המשבר העולמי והירידה בתחזיות הצמיחה של רומניה.

עלות שכרו של רוני גת, יו"ר קרור והפסקה ומנכ"ל יפאורה-תבורי, הגיעה ל-3 מיליון שקל ב-2010, כולל מענק של 1.6 מיליון שקל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו