בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלת כדי להירגע

מתכון להצלחה שולמית זיו-אסולין מנכ"לית בית ציוני אמריקה

תגובות

שולמית זיו-אסולין, מנכ"לית מרכז התרבות התל-אביבי בית ציוני אמריקה, חיה בין שני עולמות: מצד אחד היא אשת תיאטרון, ומצד שני היא שוחה בעולם העסקים. "כיום אני עוסקת יותר בעסקים מאשר בתיאטרון, אבל בעיניי אפשר לשלב ביניהם, וזה מה שמוציא אותי מהמיטה בבוקר. אנחנו נולדים עם חוש יצירתי, אבל מדחיקים אותו. בעיני, אפשר לתת לאנשי עסקים כלים יצירתיים שיגדילו את ההצלחה שלהם, כמו עמידה מול קהל וניהול משא ומתן".

היא למדה עיצוב תאורה, ולאחר שסיימה את התואר התחתנה עם היוצר אלדד זיו ויחד הם טסו לניו יורק. "גרנו בווילג', ועשיתי תואר שני בתיאטרון באוניברסיטת ניו יורק. עדיין הייתי מעצבת תאורה, אבל יכולת הניהול וההפקה שלי באה לידי ביטוי. אלדד ואני העלינו מיצגים ששילבו אמנות, מוסיקה ותאורה".

כשחזרו לישראל, הציגו השניים בפסטיבל תיאטרון רחוב במסגרת פסטיבל ישראל, וכך נפל לידיה התפקיד הניהולי הראשון שלה. עודד קוטלר, שניהל את פסטיבל ישראל, הציע לה לנהל את הפסטיבל לתיאטרון רחוב. "השבתי שאני מעצבת תאורה. הוא ענה, 'הנה, את גם מפיקה'. לפעמים מישהו נותן לך הזדמנות ואתה קופץ פנימה, אף על פי שלא היית בוחר בזה באופן טבעי".

כשקוטלר עבר לנהל את תיאטרון חיפה, הוא הציע לה להקים ולנהל את הפסטיבל הבינלאומי להצגות ילדים. בהמשך היא נהפכה למנהלת האדמיניסטרטיבית של תיאטרון חיפה, ואז לקחה שנת חופש שבה עשתה תואר שני במינהל עסקים ותהתה לאן מועדים פניה. "בית ציוני אמריקה תמיד עניין אותי, והבניין נראה לי מיוחד ומזמין. דיברתי עם המנכ"ל ואמרתי לו שלדעתי אפשר לעשות שם דברים יפים מאוד. הוא הציע שאכתוב תוכנית עסקית, אבל בהמשך הודיע לי שהבניין נמכר - והוא לא יודע אם התוכנית שלי תצא לפועל".

זיו-אסולין כמעט איבדה תקווה, אבל אז היא קיבלה טלפון מחבר שסיפר לה שפגש איש נדל"ן שרכש את בית ציוני אמריקה עבור מעצב האופנה אלי טהרי, שפועל בניו יורק. "הוא אמר לי שמחפשים מנכ"ל שמבין בתיאטרון ובעסקים. אמרתי לו, 'אתה צוחק? שנה שלמה אני חולמת על המקום, ואפילו יש לי תוכנית כתובה עבורו'".

תוך זמן קצר נסעה אסולין-זיו לפגוש את טהרי בניו יורק, וקיבלה את התפקיד. מאז עברו שש שנים, והיא עדיין מרגישה שהיא מגשימה חלום. "לפעמים אני נשארת בעבודה כי בדיוק יש בבניין סדנה מעניינת, הופעת סטנד-אפ או הצגה. כל הזמן קורים כאן דברים".

למה את מבשלת? "בעיקר כדי לאסוף את המשפחה סביב השולחן, וגם כדי להירגע".

מתי את מבשלת? "מוקדם בבוקר, בין 6:00 ל-7:00, ובשישי בין 16:00 ל-19:00".

מה לקחת מבית אמא? "אני באה מבית מרוקאי, שבו הבישול היה עשיר ומושקע מאוד, אך גם שמן. מאחר שאני מודעת לתזונה נכונה, קשה לי לבשל באותו אופן, אך כשאני מבקרת אצל ההורים אני אוכלת הכל בתאווה רבה. לקחתי את העוף עם הפלפלים האדומים, תבשיל חצילים עם בשר, קישואים עם עוף, מרק חומוס, מרק עדשים וכמובן - חמין".

מה מבשלים בבית? "למזלי, כולנו מבשלים. אלדד מכין אוכל איטלקי משובח ושקשוקה מושקעת בכל שבת בבוקר. אדם ואנה יודעים להכין פסטות, ואני מכינה עוף עם פלפלים, עוף בתנור עם דבש וסויה, סלמון בתנור ועוד".

סדר יום קולינרי: "בבוקר אני שותה כוס מים עם לימון, ובעבודה חוטאת בקפה אחד ביום אבל רק אחרי שאכלתי תפוח או פרי אחר. בצהריים אני אוכלת סלט ירקות עם דג או עם חזה עוף, ובערב חביתה עם בצל ולחם שיפון עם אבוקדו. בין הארוחות אני מנשנשת שקדים ואגוזי מלך לא קלויים, ואחרי הארוחה אוכלת שתי קוביות שוקולד מריר".

מי עושה קניות בבית? "אני. פעם בשבועיים בשוק הכרמל בשישי בבוקר ובשאר הפעמים בסופר".

מצרכים מועדפים לקנייה: "ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, חזה עוף ודגים. מדי פעם אני קונה בשר טחון ואנטרקוט".

הכי אוהבת לאכול: "סלט ירקות, שקדים ואגוזים, טחינה, אבוקדו וכמובן - שוקולד מריר".

מאכלים מוקצים: "אני אוהבת לטעום מהכל - אפילו טעמתי רגל קרושה".

מסעדה מועדפת: "מרתה, אצלנו בבית ציוני אמריקה: קרוב, טרי, טעים ועשוי באהבה".

מהי פילוסופיית הניהול שלך? "אני מתייחסת לבית ציוני אמריקה כאילו היה העסק הפרטי שלי, ולכן באה עם תשוקה ושמחה לעבודה. החזון שלי הוא שבמקום יהיו אירועים שמחוברים לתרבות ולצמיחה של אנשים".

איזו מנהלת את? "מנהלת קשובה, מתייעצת ורותמת, ובעיקר רואה כל אחד מהעובדים בפני עצמו. דלתי תמיד פתוחה בפניהם".

רגע משמעותי בקריירה: "שיחת הטלפון מהחבר שסיפר לי שמחפשים מנכ"ל לבית ציוני אמריקה".

עוף עם פלפלים טריים, יבשים וחריפים של שולמית

המצרכים:

4 פלפלים אדומים טריים ? 4 פלפלים אדומים יבשים ?2 פלפלים אדומים חריפים (שאטה) ?10 שיני שום שלמות ?4 שוקי עוף ?4 /1 כוס שמן זית ?1 כף פפריקה אדומה ? מלח

ההכנה:

1. קוצצים את שלושת סוגי הפלפלים. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים מעט את הפלפלים הטריים עם שיני השום השלמות.

2. מוסיפים את שוקי העוף ואת הפלפלים היבשים והחריפים.

3. מערבבים את שמן הזית עם הפפריקה ועם המלח. מוסיפים למחבת ומערבבים. אם יש צורך, ממליחים.

4. מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי העוף ומבשלים כשעה. מומלץ להגיש עם לחם טרי.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו