בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כלכלנים: יפאן תיקלע למיתון - אך תתאושש במחצית השנייה

תגובות

>> כלכלת יפאן אמנם תסבול מפגיעה בצמיחה ברבעון הנוכחי בעקבות רעידת האדמה, הצונאמי והפסקות החשמל שנגרמו בעקבותיהם, אך תאושש במחצית השנייה של השנה - כך עולה מסקר כלכלנים שערכה בלומברג.

לפי הסקר, הכלכלנים חלוקים ביניהם בנוגע לשאלה אם יפאן תגלוש למיתון כתוצאה מהאסון, וצופים בממוצע צמיחה של 0.4% ברבעון השני. כלכלני מיזוהו סקיוריטיז העריכו כי כלכלת יפאן תיכנס למיתון ללא ספק, בעוד שכלכלני ברקליס קפיטל אמרו כי הכלכלה היפאנית לא תרשום צמיחה שלילית באף רבעון.

"הפגיעה באספקת החשמל והיקף הפגיעה בייצור מקשים עלינו להעריך את מידת הנזק", אמר מייקל ביוקנאן, הכלכלן הראשי לאסיה והפסיפיק בגולדמן סאקס. "הנזק יגדל ככל שהחזרת אספקת החשמל לסדרה תתעכב".

ראש ממשלת יפאן, נאוטו קאן, התייחס אתמול למשבר הגרעיני ביפאן, שאיים לפגוע בצריכה הפרטית במדינה, ואמר כי "ניתן לראות אור בקצה המנהרה". מרבית הכלכלנים נמנעו בינתיים מעדכון של תחזיות הצמיחה היפאניות לאחר רעידת האדמה, בשל הקושי להעריך את ההיקף המלא של נזקי האסון.

"הון רב אבד כתוצאה מהאסון, כולל הנפילה במחירי המניות, וזה עלול לפגוע בכלכלה בטווח הבינוני והארוך", אמר סוסומו קאטו, הכלכלן הראשי לתחום יפאן בקרדיט אגריקול, שהיה פסימי במיוחד וצפה שלושה רבעונים רצופים של צמיחה שלילית ביפאן. כלכלני מורגן סטנלי, בראשות רוברט פלדמן, העריכו כי התמ"ג היפאני יתכווץ ברבעון השני של 2011 בקצב שנתי של 6%-12%, וכי הממשלה ביפאן תיזום כמה חבילות תמריצים בסך 10 טריליון ין או יותר. "כלכלת יפאן תיכנס בשלב הראשון למיתון חריף", העריכו כלכלני הבנק, שהעריך גם כי התמ"ג היפאני יירשום צמיחה שלילית של 1%-3%.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו