בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קוששו לכם קיש

אם נתקפתם בחשק לקיש חם, הקישריה בתל אביב תתאים לכם, אבל עדיף שלא תבואו יותר מדי רעבים

תגובות

אחת מחברותיי נוהגת לומר שהעולם נחלק לשניים: לאלה שאוהבים קישים ולאלה שלא מבזבזים עליהם אנרגיה. ודווקא עם החברה הזו, ששייכת לקבוצה השנייה, בחרתי ללכת ל"קישריה" - מסעדת קישים חדשה שנפתחה לפני שלושה חודשים בלב הסיטי של תל אביב, בפינת הרחובות הרצל ולילינבלום.

קישריה לא נראית כמו מקום שמגיעים אליו במיוחד, אלא כמסעדה חביבה המיועדת לעובדי הסביבה או לעוברי אורח שמעדיפים אותה על פני הפיצרייה הצמודה. היא מעוצבת בצניעות, ומזכירה יותר בית קפה מאשר מסעדה. בשעות הצהריים המוקדמות המקום היה ריק יחסית, והסבירו לנו שראשון אינו חזק במיוחד - מה גם שהגענו בעיצומו של פורים וברבים ממשרדי הסביבה לא עובדים. לעומת זאת, בטלפון התקבלו לא מעט הזמנות לטייק אוויי.

בכניסה לקישריה המתין לנו ניסים, שהקים יחד עם אשתו את הסניף התל-אביבי ואת הסניף הוותיק יותר בגבעתיים, כשהוא עוטה סינר שעליו כתוב "אני מרקיש מצוין". הוא הגיש לנו תפריט שכלל 55 אופציות לקישים, ובעוד אנו בוהות בו אובדות עצות, הגביר את הבלבול כשהסביר שאפשר גם לשלב שתי אופציות בקיש.

המגוון כלל קיש בצלים, תאנים, קשקבל ושקדים; עגבניות, חצילים, גבינה מחלב עזים, קונפי שום וסומאק; חצילים, קשקבל ופסטו; פטריות, בצל ומוצרלה; ואפילו קיששקשוקה. המזמינים עסקית ב-39 שקל מקבלים מלבד קיש גם סלט ירוק או סלט קצוץ ומיץ טבעי הנסחט במקום (תפוזים, לימונדה, גזר או תפוגזר). תמורת תוספת של 3 שקלים אפשר לקבל שתייה מוגזת ותמורת 15 שקל נוספים אפשר לפתוח את הארוחה במרק.

זו שעדיין מתקשה להבין את ההבדל בין קיש לפשטידה (התשובה: בבסיסו של הקיש תמיד יהיה בצק) החליטה לבחור בארוחת הבוקר - הבוקרא פיל קיש, קיש ממולא בשתי ביצי עין, בפטריות, בתרד ובגבינות, שגם היא נכללת בעסקית. אני הלכתי על קיש חצילים עם ריבת שרי וגבינת עזים.

הקישים נאפו לנגד עינינו ממוצרים טריים, ולכן המתנו להם קרוב לרבע שעה. היה טעים - גם לזו שניסתה למשוך בהתחלה למסעדת ההמבורגרים שממול. האם זה היה משביע? אנחנו הרגשנו שיש לנו מקום לחצי מנת פלאפל.

קינחנו בגרסה המתוקה של הקיש - הטארט. ההיצע כלל 11 טעמים, ומתוכו בחרנו טארט גבינה חמה ושוקולד חלב. הטארט היה קטן מדי והספיק בקושי לאדם אחד, כך שבפעם הבאה נלך על הגרסה הגדולה - טארט שקוטרו 11 ס"מ (29 שקל). לצד הטארט שתינו קפה הפוך. החשבון הסתכם ב-109 שקל.

מי שנקלע למקום ולא מוצא עניין רב בקישים, יכול למצוא בתפריט סנדוויצ'ים וסלטים, אך הוא יפספס לחלוטין את מהות המקום. אם נתקפתם בחשק אדיר לקיש בשעות היום (כמו שקורה לעתים לאוהבי קיש אמיתיים), זה המקום שבו תבואו על סיפוקכם. אם נתקפתם רעב ואין לכם כוח להגיע לדרום העיר, תוכלו להזמין משלוח של מארזי קישים קטנים (ארבעה ב-33 שקל, תשעה ב-69 שקל ו-16 ב-119 שקל), קיש בינוני (המתאים לשני אנשים ועולה 62 שקל) או קיש גדול (המתאים לארבעה-שמונה אנשים, ב-98 שקל).

חשבון, בבקשה

ההצעה: קיש, סלט ושתייה ב-39 שקל, תוספת של 3 שקלים לשתייה מוגזת, תוספת של 15 שקל למרק | טוב לביזנס: קטן ואינטימי, אך השולחנות קרובים זה לזה | בשולחנות הסמוכים: עוברי אורח ועובדי המשרדים בסביבה | יתרון יחסי: איפה עוד תמצאו מקום שמתמחה בקיש? | מישהו מטפל בך: שירות מסביר פנים

קישריה הרצל 12 תל אביב. טל': 03-5106020. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 12:00-17:00



תצלום: דודו בכר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו