בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופה כשר לפסח

מוטי מור, שותף במאפיית "האופה מבגדד", בשבוע שבו מייצרים לחמניות כשרות לפסח 24 שעות ביממה

תגובות

עד לפני כמה שנים היה קשה להעלות בדמיון מאפייה כשרה פתוחה בפסח. אבל "האופה מבגדד", על כל סניפיה, ממשיכה בפעילות גם בחג המצות. מוטי מור, בן 38, שותף ומנהל התפעול של המאפייה, אמר השבוע שהמאפים הכשרים לפסח שמיוצרים שם "יותר טעימים מלחם רגיל", והבטיח ש"אי אפשר להבדיל ביניהם". את הטענות על טעם הלוואי של הלחמניות הכשרות לפסח הוא דחה על הסף. "יש לנו פטנט מיוחד, שלא נסגיר", הוסיף.

לקראת פסח העבודה במאפייה רק גדלה. לא, חלילה, בשל ייצור מוגבר של חמץ - אחרת המקום לא היה מתהדר בתעודת כשרות - אלא בגלל הביקוש הרב למוצרים כשרים לפסח, שמיוצרים במרוכז רק לקראת החג.

"אנחנו עובדים 24 שעות ביממה, יום ולילה, כדי לעמוד בביקוש", סיפר מור. מהסיבה הזאת התקיימה הפגישה אתו בחצות שבין יום שלישי לרביעי, בסניף החדש של רשת המאפיות, הממוקם באזור. הסניף ייפתח רשמית במוצאי החג, לקראת המימונה. "אין לנו דקה לנשום, רק בלילה אפשר לדבר", אמר, בעודו עוטה חלוק מאובק של אופים, כיאה למנהל שיורד אל השטח.

הסניף החדש ישתרע על 300 מ"ר בלב אזור התעשייה באזור ויכלול לא רק מאפייה, אלא גם בית קפה. זאת תהיה חנות הדגל של הרשת שיש לה סניפים גם בתל אביב, בחולון ובפתח תקוה. 50 עובדים חדשים יועסקו שם ויצטרפו ל-70 העובדים המועסקים בשאר הסניפים. שמונה חודשים עבדו מור ואנשיו על פתיחת העסק החדש. "יהיו לנו דברים ייחודיים של עיראקים, שאין בכל מקום", הבטיח מור, גרוזיני במוצאו. בהמשך זרק לאוויר מונחים כמו "הבעבע תמר", "ג'יבן" ו"כעכעת".

את הצד העיראקי מספק השותף שאול דני, בן 40, כבר 25 שנים בעסקי אפייה. הוא גם זה שנתן לרשת את השם "האופה מבגדד", מסיבות מובנות. ביום-יום השניים אופים כ-300 סוגי מאפים, בהם כמה ייחודיים "שנעשים בעבודות יד", כדברי מור. "עוגות, עוגיות, בורקסים, פיתות תימניות, לחמים בטעמים, לחם קסטן, מאפה בריאות". וזו רק רשימה חלקית.

בפתח המאפייה מתעד ציור קיר ענק את העובדים בפעולה, מכניסים פיתות לטאבון. "זה מוטי", אמר שאול בחיוך והצביע על דמות שעל הקיר. מוטי, מצדו, ניסה לאגור כוחות למוצאי החג. "אנשים נעמדים בתורים ענקיים, כאילו אין מחר", אמר. "כאילו לא ראו לחם בחיים שלהם".

מוטי אמנם לא הסגיר את המתכון הסודי ללחמניות הכשרות שלו, אבל ברשת אפשר למצוא לא מעט רעיונות למי ששומר כשרות ולא רוצה לוותר על לחם. רוב הלחמניות לפסח עשויות מקמח מצה, ביצים, שמן, מים ומלח. חלק מהמתכונים מציעים להוסיף תפוח אדמה אפוי או שומשום - כדי להעשיר את הטעם. אפייה של לחמניות כאלה היא חוויה שונה לחלוטין מאפיית לחם רגיל. בהרבה מקרים מתחילים בכלל בבישול. ההתפחה, כמובן, מחוץ לתחום. גם עיצוב הצורה של הלחמניה כמעט בלתי אפשרי. מה שנותר לעשות הוא לערבב ולהכניס לתנור. *



מור. ''עובדים 24 שעות ביממה, כדי לעמוד בביקוש''



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו