3 הרוגים במהומות באתונה; המונים צרו על הפרלמנט
עשרות אלפים יצאו אתמול לרחובות כדי למחות על הקיצוצים והמסים שדורשות מדינות אירופה בתמורה לסיוע. המפגינים התעמתו עם שוטרים והציתו בניינים
אתונה (אי-פי). שלושה עובדי בנק נהרגו וכ-12 מפגינים נפצעו אתמול במהומות שפרצו בבירת יוון בשל כוונות הממשלה להטיל צעדי צנע חדשים, והמון מפגינים זועם ניסה להסתער על הפרלמנט, הטיל בקבוקי מולוטוב על שוטרים והצית בניינים. המשטרה הגיבה בירי רימוני גז מדמיע.
עשרות אלפי מפגינים יצאו אתמול לרחובות בערי יוון במחאה על המסים החדשים והקיצוצים בהוצאות הממשלה, שאותם דורשים קרן המטבע הבינלאומית ומדינות אירופה האחרות לפני שיעניקו ליוון את חבילת ההלוואות הדרושה להצלתה מפשיטת רגל. לבד מהמהומות הגדולות באתונה, עימותים אלימים פרצו גם בעיר סלוניקי בצפון יוון, שם צעדו 20 אלף בני אדם במרכז העיר וכמה מהם השליכו אבנים על חלונות ראווה.
המפגינים צעדו ברחובות אתונה וצעקו: "גנבים! גנבים!", ניסו לפרוץ דרך השוטרים ששמרו על הפרלמנט, ורדפו אחרי שומרי האנדרטה לזכר החייל האלמוני הניצבת בחזית הבניין. אחרים השליכו אבנים ובקבוקי תבערה על המשטרה, הקימו מחסומים מאולתרים והציתו מכוניות וכבאית. גז מדמיע נישא עם הרוח במרכז העיר וכבאים ניסו להשתלט על שריפות שפרצו בשני מבני ציבור לפחות, בנק ומשרדים של משרד האוצר.
שלושת עובדי הבנק - שתי נשים וגבר - נהרגו כשמפגינים הציתו את הבניין במרכז העיר. חמישה עובדים אחרים חולצו דרך מרפסת הבניין הבוער שעה שעמיתיהם עמדו ברחוב ובכו. בכיר במכבי האש המקומי אמר כי המפגינים מנעו ממכבי האש לגשת לבניין הבוער, וכך בזבזו זמן שעלה בחייהם של אנשים. "אילו הגענו לפני כן, יכולנו למנוע את מותם", אמר האיש הנסער.
"הפגנה היא דבר אחד אבל רצח הוא דבר שונה לגמרי", אמר ראש הממשלה יורגוס פפנדריאו בכעס בישיבת הפרלמנט, שכונסה כדי לדון בצעדי הצנע שעליהם הודיע ביום ראשון. חברי הפרלמנט עמדו דקה דומייה לזכר הנספים, המתים הראשונים בהפגנות מאז 1991.
ההפגנות התרחשו אחרי הכרזתה של שביתה כללית למשך יממה. עקב השביתה נסגרו נמלי תעופה, בתי ספר ומשרדי ממשלה, ובבתי החולים פעלו רק צוותי חירום. האקרופוליס וכל אתרי התיירות ההיסטוריים נסגרו. בין השובתים עיתונאים ואנשי טלוויזיה ורדיו, שהשביתו את השידורים. עם זאת, התקשורת הפסיקה את שביתתה כדי לדווח על ההרוגים ועל ההפגנות.
האיגודים המקצועיים שיזמו את השביתה הכללית טוענים כי יוונים בעלי הכנסה נמוכה יסבלו באופן חסר פרופורציות מהקיצוצים. "האנשים האלה מאבדים את זכויותיהם, הם מאבדים את עתידם. המדינה אינה יכולה להיכנע ללא מאבק", אמר ראש האיגוד המקצועי GSEE, אחד משני האיגודים המקצועיים הגדולים ביוון.
יוון והאיחוד
ינואר 2000
לאחר צמצום האינפלציה והריבית יוון מצטרפת לגוש האירו
נובמבר 2004
יוון מודה שלא עמדה לחלוטין בתנאי הסף לגוש האירו
פברואר 2010
הממשלה מציגה תוכנית קיצוצים ומזהירה מפשיטת רגל
מאי 2010
האיחוד מעניק ליוון חבילת הצלה בסך 110 מיליארד אירו

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר