בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בתיאבון

תגובות

בכל יום, בכל רגע, כך עולה מן המחקרים והסקרים, מצטרפים עוד אנשים אל המחנה של אלה שמחליטים שמספיק לאכול זבל. החלפת התזונה כרוכה בקריעה לא רק מן האוכל הקודם, אלא גם מאורח חייו של הזרם המרכזי. הפרידה הזאת, כמו כל פרידה, רצופה הרבה געגועים, המון משברים וגם כמה גילויים. על כל אלה במדורים הבאים: האם אוכל בריא חייב להיות מכוער ומשעמם? איך מתמודדת הסביבה, האם אנחנו תמהונים, מי צריך קבוצות תמיכה, מה מותר ומה אסור, מתי נשברים ומי נהנה יותר, איך מרזים ולמה מסריחים, למי הכי קשה, מה יותר יקר ומה זה אקו-שיק

   50. קינואה להמונים (רשימה אחרונה) בשנה האחרונה התגברה התחושה שהאוכל הבריא מפלס דרכו, באטיות אך בעקשנות, מן השוליים אל המרכז והעיסוק בו מתעצם. הקינואה, לשם המחשה, היתה אלמונית ועכשיו היא נמכרת בכל מקום, בכל צורה, בכל מחיר. הנה חמישה הסברים אפשריים לתופעה לקטע המלא        (24.11.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   49. השפעת שברון לב על הרגלי צריכת העדשים שיטות התזונה הנכונה ממעטות לגעת ביחסי הגומלין בין משברים לבין משטר אכילה מתון ומוקפד. אין ספק שפחות נוח לקיים משטר של אכילה נכונה במצבי משבר נפשיים ובעתות של אובדן. ללעוס במתינות, לקנות ולרחוץ ולקלף ולחתוך, כל המשימות האלה נשמעות סבירות כאשר החיים זורמים במסלולם הרגיל לקטע המלא        (17.11.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   48. אולי תחיי קצת? רוב המכפישים, עוד לפני שהם מתייחסים לעצם העיסוק במזון והניסיון לשפרו, מפגינים לעג גורף לכל מה שניחוח של חיפוש עולה ממנו. כל ניסיון לערער על השגרה הקיימת ועל דפוסיה המוכרים, המוכתבים, גורם להם לעמוד על הרגליים האחוריות לקטע המלא        (10.11.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   47. מלכודת הדבש ההילה הבריאותית סביב הדבש ממחישה היטב עד כמה דימוי בריא או מזיק של מאכל הוא תלוי תרבות, מושפע גם ממיתוסים ואגדות עם וגם משיווק אגרסיווי. הוויכוח המר שניטש בנושא הדבש מחלק את הבריאותנים לשני מחנות ומוכיח שוב את מה שידוע: דווקא מי שכבש את הפסגה והגיע למעמד של גיבור עלול בקלות להידרדר ולהפוך לשק חבטות ציבורי לקטע המלא        (03.11.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   46. ראיתי הומיקרסים מאושרים את המונח שמעתי לראשונה מנוגה כשהתארחתי אצלה בביתה הגלילי. היא טבעה אותו לכבודי, כשהתחבטה איך להסביר לי מה מייחד את שיטת האכילה שלה וממה היא נובעת, ואז פתאום אורו עיניה והיא אמרה: מצאתי! הומירקסים! אנחנו מבשלים ואוכלים רק בבית, אנחנו נמנעים עד כמה שניתן מאוכל קנוי שהוכן על ידי אחרים, אנחנו בשליטה מוחלטת על החומרים שנכנסים לגופנו ושמהם אנחנו ניזונים לקטע המלא        (27.10.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   45. מהי אכילה נכונה פילוסופית? האסוציאציה שמעלה הביטוי אכילה נכונה היא בראש ובראשונה מעשית: הימנעות מאכילת מזונות תעשייתיים מזיקים והמלצות לצריכת מאכלים בעלי ערך תזונתי גבוה. אבל האכילה הנכונה היא גם השקפת עולם שקבוצות ויחידים אימצו כדרך חיים לקטע המלא        (20.10.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   44. האם המזון מרפא? האמונה בכוחו של המזון לרפא מונחת בבסיסן של כל שיטות התזונה הבריאה. הרשת מוצפת בסיפורים על אודות סגולות הריפוי של מזון זה או אחר, וכל המדריכים והספרים שעוסקים בתזונה בריאה משופעים בסיפורי נסים על חולים שנרפאו ועל מחלות שנעלמו - רק בזכות המעבר ממזון רע למזון טוב לקטע המלא        (13.10.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   43. איך מוצאים מסעדה בריאה? א', נסיין המדור, התנדב לבדוק כמה מתוך שפע המסעדות שמתיימרות באחרונה להגיש מזון בריאות. עשוי לבלי חת, חד הבחנה ובעל מעי רגיש, קיבל עליו א' לאכול במשך שבוע רק במסעדות שמגישות תלים של טופו במגוון צורות הכנה, מאפשרות לסועדים להתחבר למכלי חמצן טהור, מעלות על שולחנן רק תוצרת מן השדה ומזכות את הסועדים בעיסוי לקטע המלא        (06.10.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   42. הגיע הזמן לנסוע אל האמנונים המעבר לאכילה נכונה כרוך במקרים רבים גם ביצירת דו-קיום עם שאר בני הבית אשר דבקים בג'אנק פוד ומתלהבים ממנו. את ששת הכללים המומלצים במפגש קצוות יום-יומי זה בין שוחרי בריאות לבין הסביבה הקרובה - שיפורטו להלן - אפשר לסכם במלה אחת: סבלנות לקטע המלא        (29.09.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

   41. למה הדמעות מלוחות? קשה, כמעט בלתי אפשרי בשביל אנשים שהתרגלו לתבל את מזונותיהם לחדול מן הנוהג הזה. התבלינים, כך חינכו אותנו להאמין, משפרים את טעם המזון ואף מגבירים את התיאבון. אבל לפי פוסלי התיבול, הגברת התיאבון מוכיחה דווקא את חסרונם הגדול של התבלינים לקטע המלא        (15.09.06) להוספת תגובה  |  לקריאת תגובות  |  שלח כתבה

לקטעים נוספים (08.09.06 - 11.08.06) לקטעים נוספים (04.08.06 - 09.06.06) לקטעים נוספים (02.06.06 - 28.04.06) לקטעים נוספים (21.04.06 - 17.03.06) לקטעים נוספים (10.03.06 - 02.02.06) לקטעים נוספים (27.01.06 - 16.12.05)



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו