בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרוטרום רכשה פעילות של 90 מיליון דולר מ-IFF

שווי העסקה מוערך ב-65-60 מיליון דולר. בעקבות הרכישה נערכת פרוטרום לגיוס הון בלונדון עד סוף 2004. עקב הרכישה תקבל פרוטרום גישה לחברות בינלאומיות דוגמת יופלה, דנונה, אמי ונסטלה, ותרחיב את נוכחותה במדינות כספרד, איטליה ונורווגיה

תגובות

יצרנית תמציות הריח והטעם חברת פרוטרום הודיעה אתמול כי היא עומדת לרכוש פעילות המניבה מכירות של כ-90 מיליון דולר מידי חברת IFF .IFF עוסקת בפיתוח וייצור של תערובות ייחודיות של פירות ומוצרים טבעיים (Fruit Preparation), המשמשים חומרי טעם טבעיים למגוון רחב של מוצרי מזון. פרוטרום תשלם את תמורת העסקה במזומן. פרוטרום לא גילתה באיזה סכום תתבצע העסקה. תנאי העסקה לא סוכמו, שכן IFF עוד לא השלימה את המו"מ עם עובדיה.

אתמול חתמה פרוטרום על מכתב כוונות עם חברת IFF (סימול בורסת ניו יורק IFF) לרכישת עסקיה בפיתוח וייצור של התערובות הייחודיות. פעילות זו כוללת שני מפעלים חדישים בעיר Reinach בשווייץ ובעיר Emmerich בגרמניה, וכן פעילות של פיתוח, שיווק ומכירות בעיר דיז'ון בצרפת.

העסקה, שתגדיל את מחזורה הכספי של פרוטרום ב-90 מיליון דולר לשנה, מקרבת את פרוטרום ליעד הרב שנתי שקבעה לעצמה: להיות בין 10 החברות הגדולות בשוק העולמי ולהגיע למחזור של 300 מיליון דולר בשנה.

פרוטרום סיימה את 2003 ברווח של 8.9 מיליון דולר במחזור של 144 מיליון דולר, ואת הרבעון הראשון של 2004 ברווח של 4.3 מיליון דולר במחזור של 44 מיליון דולר. על פי נתונים אלו, עשויה פרוטרום לסיים את 2004 עם קצב הכנסות שנתי של 250 מיליון דולר.

מנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי אמר כי העסקה תגדיל את הרווח למניית פרוטרום ב-2005. לדבריו, העסקה תמומן באמצעות קווי אשראי שהחברה קיבלה מבנקים מקומיים וזרים, בהנחה שהחברה תחליף את המימון בהנפקת מניות שתתבצע עד סוף 2004. הוא העריך כי ההנפקה תתבצע בלונדון, שכן בעקבות רכישת חברות בבריטניה, שווייץ, גרמניה וצרפת מצוי כעת מרכז הפעילות של פרוטרום באירופה.

הוא ציין כי רווחיותה של הפעילות הנרכשת דומה לזו של פרוטרום כולה, שרשמה רווח תפעולי של 13% מהמחזור ורווח תפעולי לפני פחת והפחתות (EBITDA) של 16% מהמחזור ברבעון הראשון של 2004. כך שבהתחשב במחזור של 90 מיליון דולר, מגיע הרווח התפעולי של הפעילות הנרכשת ל-12 מיליון דולר. אם להתבסס על מחיר הרכישה של חברת פלקסמן, שנרכשה ביוני 2003 במכפיל מכירות של 0.6, עשוי מחיר הרכישה לנוע סביב 65-60 מיליון דולר.

על פי מכתב הכוונות, תרכוש פרוטרום בשלב הראשון את הפעילויות ב-Reinach וב-Emmerich. יהודאי אמר כי פרוטרום התנתה את ביצוע העסקה בכך שלא תכלול את פעילותה של IFF בצרפת, וזאת בשל יחסי העבודה הבעייתיים במדינה זו. הוא ציין כי IFF לקחה על עצמה להידבר עם העובדים בדיז'ון בנוגע למכירת הפעילות לפרוטרום וסגירתו של המפעל בצרפת, כולל העלויות הכרוכות בכך.

רק לאחר שיושלם הליך ההידברות שהחל אתמול יבוצע השלב השני של העסקה של רכישת הפעילות בצרפת, שמהווה 30% מהפעילות של IFF באירופה בפיתוח וייצור של תערובות ייחודיות של פירות ומוצרים טבעיים המשמשים חומרי טעם טבעיים.

פרוטרום מתכננת להעתיק את פעילות הייצור המתבצעת שם לאתרי הייצור בשווייץ וגרמניה, ולהערכת יהודאי תחסוך החברה סכום של 5-4 מיליון דולר בשנה כתוצאה מהפחחת מספר העובדים הכולל של פעילות ה-Fruit Preparation.

מפעליה של IFF בשווייץ ובגרמניה מעסיקים 200 עובדים, והמפעל בדיז'ון מעסיק 85 עובדים. להערכת יהודאי, בתום הטמעת המפעלים בקבוצת פרוטרום יצטמצם מספרם ל-230. יהודאי אמר שהעסקה תמצב את פרוטרום כאחת החברות המובילות בפיתוח ובייצור של מזון פונקציונלי, וכן בתחום תערובות המזון הלא מתוקות (Savoury).

הרכישה תצרף לרשימת לקוחותיה של פרוטרום חברות, כגון יופלה, דנונה, אמי ונסטלה בתחום החלב ומוצריו, ותרחיב את נוכחותה של החברה למדינות כספרד, איטליה ונורווגיה. תועלת נוספת מרכישת פעילותה של IFF בתחום הפיתוח והייצור של חומרי טעם טבעיים מתערובות פירות ומוצרים טבעיים היא הרחבת הפעילות הנרכשת לצפון אמריקה, מזרח אירופה והמזרח הרחוק.

יהודאי אמר שהפעילות הנרכשת סינרגטית לפעילותה הקיימת של קבוצת פרוטרום בשתי החטיבות שלה: חטיבת התמציות וחטיבת חומרי הגלם.

פרוטרום החליטה להתמקד בתחום המזון הפונקציונלי, שצומח בקצב שנתי של 15%-10%, בעוד שוק המזון המעובד כולו צומח בקצב חד ספרתי נמוך.

יהודאי סבור שלפרוטרום יש יתרון יחסי, שכן יש לה יכולת מוכחת במיצוי צמחי מרפא בשילוב עם תמציות טעם, וכן יש לה ניסיון בביצוע מחקרים המוכיחים את התכונות הפונקציונליות של חומרי המיצוי הטבעיים, הבנה במערכות מזון ונגישות ליצרני מזון מובילים.

הוא ציין כי פרוטרום משתפת פעולה עם יצרני המזון והמשקאות המובילים בעולם, והעיר כי תחום המזון הפונקציונלי יספק לחברה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים בתוך שנתיים-שלוש, בהשוואה להכנסות של 10-5 מיליון דולר ב-2004.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו