בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צווים להפקעת אדמות לכביש לקבר רחל

תגובות

משרד הביטחון מתכנן סלילת כביש גישה חדש למען המתפללים בקבר רחל, בצפון העיר בית לחם. זאת, כחלק מתוכנית חדשה בצפון העיר, שתפריד את קבר רחל והבאים אליו מהתושבים הפלשתינאים בסביבה. תוואי הכביש החדש עובר כמה מאות מטרים ממערב לכביש הקיים, והוא מתוכנן לשמש רק את המתפללים היהודים הבאים לקבר. הכביש המתוכנן עובר ברובו בשטחים פתוחים.

בעקבות אישורו על ידי משרד הביטחון, הוצאו צווים חדשים באמצעות אלוף פיקוד המרכז, משה קפלינסקי, להפקעת קרקעות מהפלשתינאים שבשטחם עובר הכביש המתוכנן. השינויים הנגזרים מתוואי הכביש ומתוכנית ההפרדה בצפון בית לחם יחייבו הפקעת קרקעות גם מכנסיות, שעל שטחן אמור להיבנות חניון ומחסום הכניסה הראשי בצפון העיר.

כבר באפריל 2002 החלו דחפורים של צה"ל בעבודה על גדר ההפרדה באזור בית לחם, ובתחילת השנה הוציא צה"ל צווי ההפקעה לתוכנית. בתחילה, גדר ההפרדה נועדה לעבור בשטחים הפתוחים שבין ירושלים לבית לחם, אך לאור דרישת גורמים בימין הוכנה תוכנית אחרת. לפיה, מערכת חומות בגובה שישה עד שמונה מטרים תעבור במרכז כבישים בצפון העיר. מטרת התוכנית היא להשאיר את קבר רחל בשליטה ישראלית. בעקבות התוכנית הזאת, היו תושבים פלשתינאים שסופחו לשטח הישראלי.

לפני כחודש הוצאו הצווים החדשים, ובהם התוכנית לסלול כביש גישה מיוחד לקבר רחל, שעלותו כמה מיליוני שקלים. בנוסף לכך שונתה שוב התוכנית ההפרדה הכוללת וחלק מהתושבים הפלשתינאים, שנועדו קודם לכן לצד הישראלי, הוחזרו לצד הפלשתיני. התוכנית עדיין חוצה רחובות באמצעיתם ועתידה לשנות מהותית את צפון העיר.

עו"ד מאזן קופטי, המייצג חלק מהתושבים הפלשתינאים, אמר כי "התוכנית החדשה פוגעת עוד יותר בחלק מהתושבים מהתוכנית הקודמת. התוכנית בכללותה תפגע בכל מקרה בעיר, והפגיעה תהיה קשה".

משרד הביטחון טען, בתגובה, כי "בעקבות בקשות תושבי האזור, עיריית בית לחם, חברת החשמל והכנסיות, בחנה מערכת הביטחון מחדש את התוואי, כך שיעמוד בדרישות המבצעיות ובשמירה על מרקם החיים של האוכלוסייה. בעקבות זאת הוחלט לשנות את התוואי המקורי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו