צרפת תרכוש נשק בשווי של כ-200 מיליון דולר מישראל
העסקה למכירת ידע לייצור מל"טים היא הגדולה ביותר בין המדינות מאז 67'
שליח "הארץ" לפאריס
צרפת וישראל יודיעו בימים הקרובים על חתימת עסקת ענק למכירת ידע וטכנולוגיה של התעשייה האווירית הישראלית (תע"א) לייצור מטוסים ללא טייס (מל"טים), בהיקף של כ-150 עד 200 מיליון דולר.
בהסכם ישתתפו תעשיות הביטחון המובילות של צרפת - בהן, יצרנית מטוסי הקרב "דאסו" וחברת אי-איי-די-אס (EADS). זו עסקת הנשק הגדולה ביותר בתולדות ישראל וצרפת, מאז האמברגו הצרפתי שהוטל על ישראל במלחמת ששת הימים.
העסקה עתידה להיחתם במהלך תערוכת הנשק "יורו סטורי" למערכות יבשתיות, שנפתחת היום בפארק התערוכות בוויל פינט, שמצפון לפאריס. בטקס הפתיחה של הביתן הישראלי בתערוכה ישתתפו מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל'), עמוס ירון, ושגריר ישראל בצרפת, ניסים זווילי. שרת ההגנה של צרפת עתידה לבקר בביתן הישראלי.
על-פי ההסכם המתגבש, תספק התעשייה האווירית ידע לייצור המל"ט "איגל 1" - שמתבסס על המל"ט האסטרטגי שנמצא בשירות צה"ל מסוג "מחץ". בין היכולות של מל"ט מסוג זה, טיסה לגובה של 50-40 אלף רגל, שהות של יותר מ-24 שעות באוויר ויכולת נשיאה של מטען ייעודי במשקל של יותר מ-300 ק"ג.
התעשייה האווירית מכרה לפני כשלוש שנים מל"טים מסוג זה לצבא צרפת במסגרת שיתוף פעולה עם חברת EADS.
כעת, בעידוד משרד ההגנה של צרפת, תוקם קבוצה של כמה חברות צרפתיות במאמץ ליצור תשתית לתעשיית מל"טים בצרפת, בין השאר, לצרכי ייצוא למדינות נוספות. הצרפתים החליטו לבסס את הייצור על בסיס הידע של התעשיה האווירית בפיתוח מל"טים.
גורמי ביטחון ישראלים הדגישו אתמול כי בניגוד לקו המדיני של משרד החוץ הצרפתי, היחסים בין מערכות הביטחון של שתי המדינות נמצאים בקו עלייה תמידי מאז מחצית שנות ה-90. השבוע שוהה בצרפת משלחת של האגף לטכנולוגיה ולוגיסטיקה (אט"ל) של צה"ל בראשות תת-אלוף יעקב נקש, ראש החטיבה הטכנולוגית באט"ל. המשלחת תיפגש עם קצינים בכירים באגף הלוגיסטיקה של צרפת, כדי לבחון שיתוף פעולה בתחום זה בין שני הצבאות.
תערוכת הנשק יורו סטורי, המתקיימת אחת לשנתיים, מעוררת השנה התעניינות רבה - בין השאר, בגלל השינויים בדוקטרינת ההפעלה של צבאות המערב בעקבות איומי הטרור הבינלאומי והתמשכות המלחמה בעיראק.
בתערוכה, הנחשבת לגדולה מסוגה בעולם, משתתפות 800 חברות מ-40 מדינות. ישראל מיוצגת השנה על-ידי 35 חברות בתחום הביטחון, לעומת 16 חברות שייצגו אותה לפני שנתיים. בין החברות הישראליות שמשתתפות בתערוכה - התעשייה האווירית, אלביט מערכות, רפא"ל, התעשיה הצבאית, תדירן קשר, סולתם, וחברות לציוד אב"כ - בהן "בית-אל" ו"סופרגום".
אמנון ברזילי, פאריס

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר