לתפוס לימונים אחרונים

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נירה רוסו

מעוניינים בלימונדה בטעם לימוני מודגש מאוד? בבקשה. הדרך לחלץ את הטעם מן הלימון היא להפגיש את קליפתו עם מים רותחים, אך למנוע כל מגע בין המיץ למים אלה.

מה עושים? מכינים תרכיז: מגררים את קליפתם של שישה לימונים שטופים היטב ב"צסטר" עם חמישה חורים המיועד בדיוק לכך. שמים בקערה את הקליפה, ואת הלימונים שולחים למקרר.

מוסיפים לקערה כוס וחצי סוכר, עלי נענע קצוצים (מעט או הרבה כרצונכם) ו-2 כוסות מים רותחים. המים ממיסים את הסוכר ושואבים את הניחוח מהקליפה המגוררת.

מצננים את הסירופ הלימוני, וכשהוא בטמפרטורת החדר סוחטים את הלימונים שבמקרר ומוסיפים לסירופ. בודקים אם הלימונדה מתוקה מספיק לטעמכם על ידי הכנת משקה מ-1/3 כוס תרכיז + 2/3 כוס מים. מתקנים מתיקות או חמיצות לפי הטעם הפרטי.

שומרים את התרכיז בכד סגור במקרר, וכשמכינים את הלימונדה מוסיפים לו מים, קרח, גבעולי נענע וגרניום ריחני (אם רוצים).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ