הממשל שוקל לצמצם את מעורבותו במזה"ת
עקב הפסקת האש המעורערת בין ישראל לפלשתינאים וכישלונו של פאואל לשנות את הסנקציות נגד עיראק
לאחר שהעניין נדחה פעמיים בתוך פחות משבוע, צפוי כעת ממשל בוש לשקול מחדש איזה תפקיד צריכה ארה"ב למלא במזרח התיכון - כך מסר היום (חמישי) גורם בממשל.
שני כישלונות היו עד כה למזכיר המדינה, קולין פאואל, במזרח התיכון: הצעתו לשינוי מערך הסנקציות נגד עיראק נדחתה בידי האו"ם, לאחר שרוסיה איימה להטיל וטו על ההצעה, והפסקת האש בין ישראל לפלשתינאים נמצאת על סף פיצוץ, ימים אחדים לאחר שפאואל הזהיר את הצדדים כי עליהם לצמצם את האלימות. "האינסטינקט של האמריקאים הוא לא להתערב", אמר אחד מהמעורבים בביקור פאואל במזרח התיכון, "הם טובלים את הרגליים, רואים שהמים חמים מדי, ומחליטים לחזור כשהם יתקררו". גורמים בממשל מתוסכלים מאוד מאחר שראש הסי-איי-אי, ג'ורג' טנט, ופאואל עצמו לא הצליחו לקדם את הפסקת האש בין ישראל לפלשתינאים. לאחר כישלון זה, סביר להניח שהממשל ימנע משיגור משלחות של דרגים גבוהים.
סימן ברור לנסיגה בנושא היא מדיניות הממשל מאז חזר פאואל לארה"ב, בשבת שעברה. מאז לא דיבר מזכיר המדינה עם אריאל שרון ויאסר ערפאת. ביום שני נפגש פאואל עם הרמטכ"ל שאול מופז במחלקת המדינה, ואמר לו כי התסריט הסביר ביותר לחודשים הבאים הוא המשך האלימות "בטונים נמוכים".
דובר מחלקת המדינה, ריצ'ארד באוצ'ר, חזר ביום שלישי על התנגדות הממשל להתקפות הישראליות על פעילים פלשתינאים בשטחים. ממשלת ישראל אישררה מדיניות זו, שאותה הגדירה ארה"ב כהפרה של הפסקת האש. פאואל מעולם לא התלהב להתערב בסכסוך הישראלי-פלשתיני, עד שהנסיבות אילצו אותו לעשות זאת. במברק יוצא דופן שנשלח לפאואל לאחר הפיגוע בדולפינריום, כתבו השגרירים האמריקאים בישראל, מצרים וירדן, וכן הקונסול הכללי בירושלים, כי עליו להגיע לאזור. הם דרשו מהמזכיר להשפיע אישית על הצדדים להפסיק את האלימות ולקדם את המו"מ המדיני. לאחר ששליחותו של טנט נכשלה והלחץ מאירופה גבר, החליט הנשיא בוש לשלוח לאזור את פאואל. אולם תזמון ביקורו לא היה אידיאלי, מאחר שהפסקת האש לא נכנסה לתוקפה באופן ממשי.
כתבות מומלצות

ב-1 בספטמבר כבר לא אהיה מורה. שבעה רגעים מתוך המסע שלי במערכת
המסעדה הצפה שהיתה מסמלי הונג קונג טבעה, ועבור התושבים זה סימן
שמונה הורשעו בגניבת עבודה שצייר בנקסי בזירת הפיגוע בבטקלאן
שער "קוסמופוליטן" עוצב באמצעות בינה מלאכותית ב–20 שניות
