לילה עם זונה עלה ללורד ארצ'ר ב-4 שנות מאסר

ארצ'ר, סופר ופוליטיקאי לשעבר, נמצא אשם במתן עדות שקר ובשיבוש הליכי משפט

שירות "הארץ"
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שירות "הארץ"

לונדון. הפוליטיקאי לשעבר ומחבר רבי המכר ג'פרי ארצ'ר, נשלח אתמול לארבע שנות מאסר, לאחר שנמצא אשם במתן עדות שקר ובשיבוש הליכי משפט. ארצ'ר, החבר בבית הלורדים, נמצא אשם בשלושה מסעיפי האישום שיוחסו לו: שיבוש הליכי משפט ומתן עדות שקר בתביעת דיבה שהגיש ב-1987. עורך הדין של ארצ'ר הצהיר שיערער על גזר הדין, אך סירב לתת פרטים נוספים. המשטרה הכריזה שהיא מוצאת את גזר הדין מספק, ושהוא משקף היטב את חומרת העבירה.

משפט הדיבה מ-87' התמקד בטענות, שלפיהן קיים ארצ'ר יחסי מין עם זונה. העיתון "דיילי סטאר" טען, כי ארצ'ר שילם כסף לזונה מוניקה קוכלאן, תמורת קיום יחסי מין בספטבמר 1986. ארצ'ר הכחיש את הדברים והגיש תביעה משפטית נגד העיתון, בגין לשון הרע. בסופו של המשפט נקבע כי העיתון פירסם דבר שקר, ובעליו חוייבו לפצות את ארצ'ר בחצי מיליון ליש"ט.

המשפט שהסתיים אתמול נבע משרשרת של אירועים, שהתרחשה 13 שנים מאוחר יותר, אז החליט ארצ'ר להתמודד על ראשות עיריית לונדון כנציג מפלגת השמרנים. אז גילה מפיק הטלוויזיה טד פרנסיס - חברו לשעבר של ארצ'ר - שהנאשם ביקש ממנו לתת עדות שקר ב-1986, בנוגע לאליבי שהמציא במטרה להוכיח שלא בילה כלל בחברתה של קוכלאן.

לאחר פרסום דבריו של פרנסיס אולץ ארצ'ר לפרוש מהמירוץ לראשות עיריית לונדון, ואף הושעה מהמפלגה השמרנית לתקופה של חמש שנים. פרנסיס הועמד לדין יחד עם ארצ'ר באשמת שיבוש הליכי משפט, אך נמצא זכאי.

התביעה טענה, כי ארצ'ר זייף שני יומנים, שאותם הציג במהלך משפט הדיבה כדי לתמוך באליבי שהראה כי שהה במקום אחר בלילה הנדון. ארצ'ר בן ה-61 לא מסר עדות מטעם ההגנה, אך אשתו מרי סיפקה את הרגעים הדרמטיים ביותר שעה שהעידה להגנתו.

היא הכחישה את דברי אנג'לה פפיאט - מזכירתו לשעבר של ארצ'ר - שטענה כי מעסיקה לשעבר כתב יומן חדש לגמרי בשעה שהכין את תביעת הדיבה ב-1987, והורה לה למלא אותו ברשימות חדשות שנתן לה. המזכירה גילתה גם, שארצ'ר ניהל רומן ארוך עם העוזרת שלו לשעבר, ושפעמים רבות ביקש ממנה לרכוש מתנות יקרות ערך לבנות זוגו. האשמות אלו נדחו אף הן על ידי אשתו של ארצ'ר. לטענתה נועדו התכשיטים למרגרט תאצ'ר, תחתיה כיהן ארצ'ר כסגן יושב ראש מפלגת השמרנים ב-1980.

ארצ'ר, שכפר בכל ההאשמות, נמצא אשם במתן עדות שקר ובזיוף יומנים, במטרה לזכות בכסף מה"דיילי סטאר". אתמול הוא נדון לארבע שנות מאסר, ובית המשפט הורה לו לשלם 175 אלף ליש"ט הוצאות משפט, או לבלות 12 חודשים נוספים בבית הסוהר. לדברי השופטים, השאלה אם ה"דיילי סטאר" יקבל חזרה את הכסף ששילם לארצ'ר, תעלה לדיון במשפט נוסף.

כתבות מומלצות

מאהל
אוהלים
אוהל
מחאה על מחירי הדיור
תל אביב
תא
מחאות
מוחים

עכשיו מחאת יוקר המחיה תשמש בעיקר לצורכי תעמולה

אפרול שפריץ

פופולרי יותר משמפניה: עם מחיר נוח ואופי קליל הוא הפך להצלחה מסחררת

מחקרים מגלים כי לסלבריטאים המככבים בפרסומות רשת השפעה מאסיבית. קרדשיאן בפרסומת

בסטורי אחד עם המבורגר טבעוני, קים קרדשיאן משפיעה על מיליונים

מיקיילה אולמר ובקבוקי הלימונדה שלה

בגיל 4 היא פתחה דוכן לימונדה. עכשיו היא מוכרת ב-6,000 חנויות

סט צילומים ל סדרה לנטפליקס
השוק היווני יפו


סדרה
סדרות
טלוויזיה
בין לאומי
הפקה
מידל איסט
נטפליקס
סט צילום
יפו תא
תל אביב
NETFLIX

המדינה תחלק מענקים להפקות זרות שיצולמו בישראל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ