אין מיגון ליישובים שנכנסו לטווח הקטיושות
נסיגת צה"ל מדרום לבנון ב-24 במאי 2000, הביאה לכך שיישובים נוספים בצפון הארץ נחשפים כעת לאותם איומים, שאליהם היו חשופים עד כה בעיקר יישובי קו העימות "הישן". מדו"ח מבקר המדינה עולה שיש מחסור במיגון ראוי ביישובי הקו "הישן", ואילו ליישובים שנוספו לרשימה לא ניתן בשנה האחרונה כל מענה מיגוני כלשהו.
דו"ח המבקר נערך לאחר נסיגת צה"ל, נועד לבחון את תוכניות צה"ל למיגון יישובי הצפון, וכן את היערכותם בעקבות הפריסה החדשה של צה"ל בגבול הצפון. לקראת הנסיגה קבע ראש מטה פצ"ן, שלצורך קביעת המיגון, יש לחלק את יישובי הצפון לקבוצות, לפי מאפייני האיום:
* קבוצה א'. יישובים הסמוכים לגדר המערכת, החשופים לרמת האיום הגבוהה ביותר - חדירת מחבלים מהקרקע, מהים או מהאוויר וירי נשק קל, פצצות מרגמה, קטיושות ונשק נגד טנקים.
* קבוצה ב'. יישובים הנמצאים בטווח של עד 9 ק"מ מהגבול, החשופים לאיומי חדירה ולפגיעת פצצות מרגמה וקטיושות. היישובים בקבוצות א' וב' מוגדרים כ"יישובי קו העימות".
* קבוצה ג'. הקבוצה "החדשה", הכוללת יישובי עומק בטווח של עד 21 ק"מ מהגבול, לרבות 14 יישובים ברמת הגולן, החשופים לאיומי ירי עקיף (אש תלולת-מסלול) של פצצות מרגמה וקטיושות).
על פי העקרונות שסוכמו עם פיקוד צפון, הכין פיקוד העורף תוכנית ראשונה למיגון היישובים. התוכנית, מסתבר, הקציבה סכומי כסף חלקיים בלבד לצורך עלות המיגון של היישובים בקבוצות א' ו-ב', ולא כללה בסיכום אומדן העלויות את צורכי המיגון של יישובי הקבוצה "החדשה". "על פי ניתוח האיומים שערך פיקוד צפון", קובע הדו"ח, "היישובים בקבוצה זו חשופים לאותם איומים (ארטילריים) שאליהם היו חשופים היישובים שבקבוצות א' וב' טרם היציאה מלבנון....יוצא איפוא שירי קטיושות על היישובים שבקבוצה ג', ימצא אותם לא ערוכים למצב זה, בעיקר בתחום המקלוט".
בין הנושאים שבחן המבקר בנוגע להיערכויות יישובי הצפון: מיגון אוטובוסים להסעת תלמידים, אבטחת היישובים, מערך המיקלוט והצפירה, הפעלת כוח אדם ב"מצב מיוחד בעורף" והיערכות שירותי הבריאות.
כתבות מומלצות

בארה"ב תומכים בחופש, עד שזה מגיע לגוף האישה

מחקר: חוש הריח משחק תפקיד בבחירת חברים חדשים

מה המשמעות של ביטול פסיקת "רו נגד וייד" ומדוע זה נעשה עכשיו?

"הדביקו לי דימוי של ירושלמי. זרמתי עד שהבנתי שאנשים מאמינים בזה"
