"התמכרות" של רם אורן יופץ בלעדית בסופר-פארם
הרשת רכשה 50 אלף עותקים ללא אפשרות להחזרה. לדברי הסופר, העסקה נעשתה בהסכמת רשת סטימצקי
ספרו החדש של רם אורן, "התמכרות", ישווק בלעדית ברשת סופר-פארם. החל מהשבוע יימכר הספר ב-95 סניפי הרשת, ורק מתחילת מאי יימכר גם בחנויות הספרים. רשת סופר-פארם מכרה ב-2001 כחצי מיליון ספרים, וזו הפעם הראשונה שתפיץ רב מכר באופן בלעדי. הרשת רכשה מאורן 50 אלף עותקים מהספר החדש. בכך כיסה אורן את עלות הפקת הספר ונותר עם רווח לא קטן.
"זאת שיטת שיווק חדשנית, ואני מעוניין לנסות אותה ולהסיק מסקנות לגבי העתיד", אומר אורן. "רשת שקונה מראש מספר כזה של עותקים זה דבר נדיר - ואלה ספרים שאי אפשר להחזיר אחר כך להוצאה. אני לא חושב שמישהו אחר במקומי היה מסרב להצעה הזאת".
הוצאת קשת של רם אורן ורשת סטימצקי ידועות ביחסיהן הטובים. רשת סטימצקי - שמלבד היותה רשת חנויות פועלת גם כמפיצת ספרים - היא המפיצה הבלעדית של ספריו של אורן, והיא מפיצה גם את "התמכרות". משום כך, השיווק הבלעדי של הספר בסופר-פארם מעורר תמיהה. רשת סטימצקי ידועה בדרישה שלה לבלעדיות על ספרים חדשים, ונוטה שלא לאפשר למו"לים לקיים מבצעים על ספרים חדשים ברשתות השיווק הגדולות. משום כך, קשה למצוא ספרים חדשים ברשתות השיווק.
לדברי אורן, העסקה עם סופר-פארם נעשתה בהסכמתו של ערי סטימצקי, הבעלים של רשת חנויות סטימצקי. ערי סטימצקי העדיף שלא להגיב. "אולי אחרי הניסיון הזה סטימצקי תוכל לשווק בעצמה מוצרים שלה בסופר-פארם", אומר אורן. הוא מאשר כי הרשת תתוגמל כלכלית מהמבצע הזה. "כמפיצה ראשית מגיע גם לה חלק מההכנסות", הוא אומר.
האם מבצע כזה לא מביא לזילות מעמדו של הספר, ולהפיכתו למוצר מסחרי ככל מוצר אחר?
"הספר הוא אכן מוצר ככל מוצר אחר. אין לו מעמד מיוחד פרט לכך שהוא צריך להיות מוקפד ולכבד את הקונה אותו. כל מיני יפי נפש אומרים שספרים צריך למכור רק בחנויות מסוימות ובצורה מסוימת. אבל אם בסניפי סופר-פארם עוברים אלפי קונים מדי יום, ונתפסים שם לספר, למה שלא יקנו אותו שם?"
אז אולי אפשר לוותר על חנויות הספרים?
"רשתות שיווק לא יוכלו אף פעם למלא את מקומן של חנויות הספרים. וחוץ מזה, לא כל ספר מתאים לשיווק ברשתות הגדולות. גם מחיר הספר צריך להיות נמוך יותר"..
כתבות מומלצות

נעלי ילדים וכלי אוכל נמצאו בבונקר של מפקד מרד גטו ורשה אנילביץ'

אין סיבה להצטדק. מינוי הרמטכ"ל הוא הליך פוליטי מובהק, וזה הכרחי
לישראל אין פתרון. עכשיו זה בטיסות, מחר - חכו ותראו
