מזונות לאשה שנישאה בנישואים אזרחיים
השופטת טליה קופלמן-פרדו: במקרים שבהם עולה "זעקת ההגינות" ניתן לסטות מהדרישה הקיימת בחוק
בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב פסק, בהחלטה תקדימית, לאשה שנישאה בנישואים אזרחיים בקפריסין מזונות זמניים, בסך 4,500 שקל. השופטת, טליה קופלמן-פרדו קבעה כי היתה הסכמה מלכתחילה כי הבעל יזון את אשתו. עוד קבעה השופטת כי במקרים שבהם עולה "זעקת ההגינות" ניתן לסטות מדרישת הכתב הקיימת על פי חוק לעניין הסכמים בדבר מזונות.
החלטה זו עומדת בסתירה לפסקי דין של בית המשפט לענייני משפחה ובית המשפט המחוזי שבהם נקבע כי אשה שנישאה לבעלה בנישואים אזרחיים בעודם אזרחי מדינת ישראל, אינה זכאית למזונות מבעלה. סוגיה זו עומדת כעת בערעור בפני בית המשפט העליון, שעדיין לא ניתנה בו הכרעה. ניתן לראות בהחלטת השופטת קופלמן-פרדו צעד נוסף להכרת המדינה ובתי המשפט בתוקפם של נישואים אזרחיים, אף שאלו אינם מוסדרים על פי חוק.
בני הזוג בתיק האמור נישאו בנישואים אזרחיים בלבד בקפריסין במאי 96'. האשה, המיוצגת על ידי עו"ד רפי שדמי, דרשה לחייב את בעלה בתשלום שכר הדירה עבור הדירה בתל אביב שבה גרו. הבעל, באמצעות עו"ד דניאל טפרברג, טען כי אשתו אינה זכאית למזונות משום שנישאו בנישואים אזרחיים, וכן כי היא בעלת נכסים, הון ועסקים בחו"ל. השופטת אמרה כי אף שהצדדים לא חתמו על הסכם ממון, היא לא מצאה סיבה שלא לפסוק בשלב זה מזונות זמניים.
כתבות מומלצות

הטקסט הזה עשוי לדכדך את מי שהצביע למפלגת העבודה

שש שנים אחרי שעזב, זהבי לא יכול היה לבחור תזמון טוב יותר לחזרתו

בארה"ב החל עידן חדש של אקטיביזם שיפוטי ימני, שלא ייעצר בהפלות

בישראל השליטה על הריונה של אישה מעולם לא היתה בידיה
