מורים
הכיתות מצוחצחות, המחברות עטופות ואפילו הגירים עדיין שלמים, אבל על הפתיחה החגיגית של שנת הלימודים מעיבה גם השנה העובדה ששכר המורים בישראל הוא הנמוך ביותר במדינות המערב. 100 אלף המורים שאמורים לחזור ללמד מחרתיים מרוויחים שכר רעב יחסית לעמיתיהם בתפוצות. המורה השווייצי מרוויח פי ארבעה מהם, הגרמני פי שלושה והאוסטרלי פי שניים.
גם כשמתחשבים בימי החופשה הרבים, ובודקים מהו הסכום שמרוויח המורה ליום לימודים, מגלים שהמחנך העברי מקופח. המורה הקנדי מרוויח 194 דולר ליום, האמריקאי 191 דולר, היפאני 147, האיטלקי 106 והישראלי כ-70 דולר. ישראל מצמצמת מעט את הפער בכל הנוגע להוצאה ממשלתית לתלמיד: הממשלה משקיעה כ-4,923 דולר בכל תלמיד לעומת 5,212 דולר בממוצע במדינות המערב.
את התסכול יכולים המורים לפרוק בביטחון מלא על התלמידים. חברות הביטוח בישראל הכירו באחרונה בצרידות הנגרמת מעבודת ההוראה לצורכי ביטוח לאובדן כושר עבודה.
תנאי השכר המחפירים הולכים יד ביד עם השיעור הגבוה של הנשים המועסקות בתחום. הוראה היא המקצוע הנשי הנפוץ ביותר, ונשים הן 88% מצוות המורים בבתי הספר היסודיים ו-73% בתיכונים. בחינוך הערבי המצב שונה - נשים הן 64% מהמורים בחינוך היסודי, אבל בתיכונים הן מיעוט (37%). התלמידים הערבים נהנים מהתלהבותם (או סובלים מחוסר ניסיונם) של המורים הצעירים ביותר בישראל: 32% מהמורים במגזר זה הם בני פחות מ-29.
כתבות מומלצות

מה המשמעות של ביטול פסיקת "רו נגד וייד" ומדוע זה נעשה עכשיו?

"הדביקו לי דימוי של ירושלמי. זרמתי עד שהבנתי שאנשים מאמינים בזה"
