מנכ"ל זיקה התפטר לאחר שצ'ק שהעבירה לו החברה חזר
לטענת זיקה, המנכ"ל ניר בן שלום שמכר לה פעילות תמורת 6 מיליון שקל, לא עמד בהסכמים ואף גנב כספים; הצדדים הגישו תביעות הדדיות
הרוחות ביצרנית האלקטרודות זיקה - סוערות. המנכ"ל, ניר בן שלום, התפטר בעקבות אי כיבוד צ'ק בסך מיליון שקל שניתן לו על ידי החברה. בעקבות זאת פתח בן שלום בהליכים משפטיים נגד החברה.
זיקה פירסמה אתמול הודעה לפיה הפר בן שלום את ההסכמים עמה, והוא מפיץ שמועות וידיעות שקריות ביחס למצבה. מהחברה נמסר כי בכוונתה למצות את זכויותיה על פי דין נגד בן שלום.
לפני חודשים ספורים רכשה זיקה מבן שלום פעילות בתחום שיווק והפצה של מוצרים טכניים לתעשייה בהיקף של 6 מיליון שקל, ובן שלום מונה למנכ"ל. בנוסף היתה החברה אמורה לשלם לבן שלום 5 מיליון שקל לפי אבני דרך. עד כה שילמה זיקה 1.25 מיליון שקל במזומן.
בהודעתו לרשות ני"ע ולבורסה כותב בן שלום כי בתוקף תפקידו כמנכ"ל הוא ידע כי אין ביכולתה של זיקה לפרוע צ'ק שמסרה לו, ולכן פתח במגעים שהסתיימו בלא שהושג דבר. לאחר שהמו"מ התפוצץ, מוסיף בן שלום, "התעוררו" בזיקה ונזכרו כי החברה שנרכשה על ידה מפרה את ההסכם. לדבריו, לטענות זיקה אין שחר, והן נועדו להצדיק את אי הפירעון. בן שלום מוסיף כי אין יסוד לטענה לפיה הוא מפיץ שמועות וידיעות מטעות.
בזיקה טוענים כי בן שלום רשם את התאריך על הצ'ק בעצמו, למרות שמועד הפירעון עדיין לא הגיע. הם מסבירים כי לאחר שהסמנכ"ל גילה כי בן שלום ביצע עסקות לא כשרות הוא ניסה לפטר את הסמנכ"ל. הם טוענים כי בן שלום לקח לעצמו מלאי בסך מיליון שקל מהחברה שמכר להם, קיבל מספקים ולקוחות הטבות לעצמו וחייב את החברה על כך, ולא הפקיד בחשבון החברה צ'קים שהגיעו לה על פי ההסכם.
בין בעלי המניות של זיקה יו"ר פלאפון, אמנון נויבך, המחזיק בכ-5.5% מהמניות, ומשמש גם דירקטור בחברה. בעל השליטה בחברה הוא ראובן רביב, המשמש יו"ר הדירקטוריון.
כתבות מומלצות

מה המשמעות של ביטול פסיקת "רו נגד וייד" ומדוע זה נעשה עכשיו?

"הדביקו לי דימוי של ירושלמי. זרמתי עד שהבנתי שאנשים מאמינים בזה"
