עם הרעל בצד: חוקרים הצליחו לשחזר את טעמו של דג הפוגו, ללא סכנת המוות

חוקרים הצליחו לבודד את הרכיבים הכימיים שמקנים לדג מלא הרעל את טעמו הייחודי. אולם, ייתכן שהיפנים יבחרו דווקא לדבוק בדבר האמיתי, כולל הסיכון במוות בתוך כמה שעות

אסף רונאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף רונאל

לפני כשנה הוכרז מצב חירום בעיר גמאגורי שבמרכז יפן. הסיבה לאזעקה: חמש מנות של דג פוגו, שעלול להיות רעיל באופן קטלני, נמכרו במרכול בלי שנוקו כמו שצריך. שלוש מנות אותרו, אבל הרשויות לא ידעו לאן התגלגלו השתיים הנוספות, והזהירו את התושבים לשים לב מה הם מכניסים לפה, שמא יאכלו משהו שיביא למותם.

דג הפוגו, ממשפחת הנפוחיתיים (אבו נפחא), נחשב לאחד מהמעדנים הנחשקים ביותר ביפן. אולם הכנת הדג למאכל דורשת רישיון מיוחד כי העור, העיניים, השחלות וכמה מהחלקים הפנימיים שלו מכילים רעל עצבים קטלני, טטרודוטוקסין, שגורם למוות בתוך כמה שעות. למרות צעדי הזהירות, מדי שנים מתים כמה בני אדם מאכילת הדג ועשרות נפגעים מהרעל - כך לפי נתוני משרד הבריאות היפני.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ