ניר חסון
ניר חסון
ניר חסון
ניר חסון

שקית אחת של במבה, שקית של אפונה קפואה, שתי קופסאות של קרם קוקוס, קופסת טחינה, קופסת פטל שחור ושקית של סוכר קנים. זו האשפה שייצרה משפחת אור - שלום, דסי ובתם גאיה בת השנה – במטבחה במשך שבועיים. כל שאר האשפה שיצרו השלושה היא זבל אורגני שהועבר למיכל קומפוסט שכונתי.

>>כל אחד יכול להציל את הסביבה: 14 צעדים לצמצום האשפה שאתם מייצרים

מדובר בכמות אפסית בהשוואה לפח הישראלי הממוצע. כל ישראלי מייצר בממוצע 1.7 ק"ג אשפה ביום, או 612 ק"ג אשפה בכל שנה. האשפה מורכבת משני סוגים של חומרים - שאריות מזון ושאריות אריזות, כשהראשון אחראי למשקל האשפה והשני לנפח שלה. גם מי שמנסה להקפיד שלא להשתמש בכלים חד-פעמיים יגלה שהפח שלו מלא ברובו בפלסטיק חד-פעמי מסוגים שונים: גביעי יוגורט וגבינה, קופסאות פלסטיק דקיק לעגבניות שרי, קופסאות פלסטיק בעובי בינוני לפטריות ועבה יותר לטחינה או מיונז, קרטון החלב (מבפנים הוא מצופה בפלסטיק), המכסה של קרטון החלב, שקיות ניילון, מכסים מפלסטיק, שקי רשת (מפלסטיק) של תפוחי אדמה, צלחות קלקר וניילון נצמד שמשמשות לעטיפת פירות או בשר, שקיות לאורז, פסטה וקטניות. אפילו כשהירקות או הפירות אינם מגיעים ארוזים מראש, שקיות הניילון הן המוצר הראשון בכל דוכן ירקות או פירות, בשוק או בסופרמרקט.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ