התחממות כדור הארץ מאיימת על טעמם של הפנקייקים

השלג מגן על שורשיהם של עצי האדר מקפיאה ובחורפים האחרונים הוא התמעט משמעותית. הדבר מאיים על שלומם של עצי המייפל, שמהם מופק הסירופ הפופולרי

ניר חסון
ניר חסון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בקבוקי סירופ מייפל. התוספת הפופולרית ביותר לפנקייקים ברחבי העולם
בקבוקי סירופ מייפל. התוספת הפופולרית ביותר לפנקייקים ברחבי העולםצילום: AP

התחממות כדור הארץ מייצרת מפעם לפעם דאגה חדשה. הפעם אלו עצי האדר, המפיקים את סירופ המייפל. על פי מחקר שפורסם בכתב העתGlobal Change Biology  וסוקר בשבוע שעבר ברדיו הלאומי האמריקאי (NPR), התמעטות השלג בחורפים האחרונים במטעי האדר, מאיימת על בריאות העצים שהשרף המתוק שלהם הוא התוספת הפופולרית ביותר לפנקייקים ברחבי העולם.

זה אולי נשמע אבסורדי, אבל השלג דווקא מגן על שורשי העצים מקפיאה. עד לאחרונה בכל חורף כיסתה שמיכת עבה של שלג – לכל הפחות בעובי של 20 סנטימטרים – את רוב שטח המטעים. השלג בודד את הקרקע מהקור, והיעדרו, בשל שינויי מזג האוויר, גורם לפגיעה בשורשים. התופעה, מעריכים החוקרים, תשפיע על 65 אחוזים משטחי מטעי המייפל.

עץ אדר. עד לאחרונה בכל חורף כיסה שלג בעובי 20 ס"מ את רוב שטח המטעיםצילום: Lee Reich/אי־פי

על פי המחקר, ללא שמיכת השלג תחול האטה של 40 אחוזים בקצב הצמיחה של העצים. לתופעה זו ישנה השפעה לרעה לא רק על אספקת המייפל העולמית, אלא גם על יכולתם של יערות האדר – שמהווים מרכיב חשוב ביער הצפון אמריקאי – לקלוט פחמן מהאטמוספירה. "אם הטמפרטורות ימשיכו לעלות ושמיכת השלג תמשיך להתכווץ זה יגרום ליערות המייפל שלנו לא לגדול ולא לעכל יותר פחמן", אמרה ל-NPR פמלה טמפלר, ביולוגית מאוניברסיטת בוסטון שהיתה שותפה למחקר.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ