התחממות כדור הארץ מאיימת על טעמם של הפנקייקים
השלג מגן על שורשיהם של עצי האדר מקפיאה ובחורפים האחרונים הוא התמעט משמעותית. הדבר מאיים על שלומם של עצי המייפל, שמהם מופק הסירופ הפופולרי

התחממות כדור הארץ מייצרת מפעם לפעם דאגה חדשה. הפעם אלו עצי האדר, המפיקים את סירופ המייפל. על פי מחקר שפורסם בכתב העתGlobal Change Biology וסוקר בשבוע שעבר ברדיו הלאומי האמריקאי (NPR), התמעטות השלג בחורפים האחרונים במטעי האדר, מאיימת על בריאות העצים שהשרף המתוק שלהם הוא התוספת הפופולרית ביותר לפנקייקים ברחבי העולם.
זה אולי נשמע אבסורדי, אבל השלג דווקא מגן על שורשי העצים מקפיאה. עד לאחרונה בכל חורף כיסתה שמיכת עבה של שלג – לכל הפחות בעובי של 20 סנטימטרים – את רוב שטח המטעים. השלג בודד את הקרקע מהקור, והיעדרו, בשל שינויי מזג האוויר, גורם לפגיעה בשורשים. התופעה, מעריכים החוקרים, תשפיע על 65 אחוזים משטחי מטעי המייפל.
- תעלומת המייפל הגנוב שמרתקת את קנדה
- הסכנה שמאיימת על עתיד הבננות
- דו"ח פדרלי בארה"ב: נזקי האקלים יגיעו למאות מיליארדי דולרים עד סוף המאה
על פי המחקר, ללא שמיכת השלג תחול האטה של 40 אחוזים בקצב הצמיחה של העצים. לתופעה זו ישנה השפעה לרעה לא רק על אספקת המייפל העולמית, אלא גם על יכולתם של יערות האדר – שמהווים מרכיב חשוב ביער הצפון אמריקאי – לקלוט פחמן מהאטמוספירה. "אם הטמפרטורות ימשיכו לעלות ושמיכת השלג תמשיך להתכווץ זה יגרום ליערות המייפל שלנו לא לגדול ולא לעכל יותר פחמן", אמרה ל-NPR פמלה טמפלר, ביולוגית מאוניברסיטת בוסטון שהיתה שותפה למחקר.