חוקרים: החום באירופה גורם לענבי היין בצרפת להקדים את הבשלתם

המחקר עקב אחר הטמפרטורות באזור פריז ב-360 השנים האחרונות, ומצא כי בעשורים האחרונים שינויי האקלים הביאו להקדמת הבשלתם של הענבים בשבועיים. החוקרים: "המעבר להתחממות מואצת ברור"

צפריר רינת
צפריר רינת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צפריר רינת
צפריר רינת

יצרני היין באזור בורגונדי שבצרפת נאלצו להקדים בשנים האחרונות את בציר הענבים כמעט בשבועיים, בעקבות רצף של שנים חמות ומועטות במשקעים לעומת תקופות קודמות. כך לפי מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מגרמניה, שווייץ וצרפת, שעקבו אחר השינויים במועד בציר היין החל מהמאה ה-14 ועד ימינו. לפי החוקרים, המחקר יכול לשמש כאמצעי למעקב אחר ההשלכות של שינויי אקלים, מפני שענבים רגישים ביותר לשינויי טמפרטורות ומשקעים - בשנים חמות יותר הם מבשילים מהר יותר לעומת שנים קרות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ