צפריר רינת
צפריר רינת

בזבוז מזון בישראל אחראי ל-6% מפליטת גזי החממה בארץ ולנזק סביבתי בעלות שנתית של 3.2 מיליארד שקלים - כך מעריך הדו"ח השנתי של אובדן מזון והצלת מזון שפרסמו אתמול עמותת לקט ישראל והמשרד להגנת הסביבה.

הדו"ח חל על שנת 2019, ונכלל בו בפעם הראשונה חישוב של המחיר הסביבתי שגורמים הבזבוז והאובדן של מזון בישראל. כמות המזון שנזרק בישראל בשנה שעברה היתה דומה לכמות ב-2018 - כ-2.5 מיליון טונות, שהן כשליש מייצור המזון המקומי. הרוב המכריע של האובדן היה בשלב הקמעונאות, ההפצה והצריכה, והוא נגרם בין היתר בגלל תנאי אחסון שאינם הולמים וקניית מזון מיותרת של הצרכנים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ