רחפנים, חיישנים ומצלמות: הצצה לשיטות גידול המזון של העתיד

במכון וולקני משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות כדי להפחית את זיהום הקרקע, לשפר שיטות דישון והדברה ולמנוע נזקים שגורמים שטחים חקלאיים לסביבה הקרובה - וכל זה בלי לפגוע בתפוקה וביבולים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חקלאות מקיימת בנווה יער
נווה יער. השימוש בחקלאות בת קיימא מתחיל להתרחב לענפים נוספיםצילום: רמי שלוש
צפריר רינת
צפריר רינת
צפריר רינת
צפריר רינת

בשטח של 400 דונם ליד רמת ישי, קבוצה של חוקרים מפתחת משק מודל לחקלאות בת קיימא – המבוססת על שיטות גידול שמיועדות להפחית את ההשפעה של החקלאות על הסביבה. החוקרים בוחנים שיטות דישון והדברה משופרות, בודקים היבטים שונים של המגע בין משק חקלאי למערכות אקולוגיות סמוכות ומפתחים דרכים יעילות לטיפול בפסולת.

לעין לא מיומנת שטחים חקלאיים עשויים להיראות חלק בלתי נפרד מהטבע, אבל בפועל יש לחקלאות השפעה רבה על הסביבה. חומרי דישון מזהמים מקורות מים. בתהליך הייצור ובעת השימוש בהם הם גורמים לפליטת גזי חממה. חומרי הדברה מסכנים חיות בר וחודרים לשרשרת המזון שצורך האדם. במדינה כמו ישראל, שהולכת ומצטופפת, התחרות בין שטחים פתוחים, שטחים בנויים ושטחים חקלאיים גוברת ומתחדד הצורך בפיתוח שיטות חקלאיות שאינן פוגעות בסביבה ושתורמות למאבק במשבר האקלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ