מסעדות עתרו לבג"ץ: התירו לנו להשתמש במלה "כשר" גם בלי תעודת כשרות

הרבנות קנסה את המסעדות הירושלמיות "קרוסלה" ו"טופולינו" משום שהציגו עצמן ככשרות אף שהסירו את התעודה. בעתירה לבג"ץ טענו שלא הונו לקוחות

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ניר חסון
ניר חסון

שני בעלי מסעדות בירושלים עתרו אתמול (שני) לבג"ץ בסיוע התנועה הרפורמית נגד הסעיף האוסר על השימוש במלה "כשר" ללא תעודת כשרות של הרבנות הראשית. שתי המסעדות, "קרוסלה" ו"טופולינו", נמנות עם מובילות הטרנד הירושלמי של "מסעדות כשרות ללא תעודה". בעבר היו להן תעודות כשרות של הרבנות הראשית אך הן בחרו להסירן. שי גיני, בעלי "טופולינו", עשה זאת לאחר שהרבנות דרשה ממנו להשתמש רק בירקות מסוג "גוש קטיף", שהם ירקות שמרוססים בחומרי הדברה יותר מירקות רגילים ומבלי שניתנת לכך הצדקה הלכתית. יהונתן ודעי, בעלי "קרוסלה", הסיר את התעודה לאחר שנדרש לשלם לרבנות 600 שקלים בחודש על משגיח כשרות. "המשגיח נהג להגיע למספר דקות במהלך השבוע, לטעום מן העוגיות וללכת", נכתב בעתירה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ