בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדות עתרו לבג"ץ: התירו לנו להשתמש במלה "כשר" גם בלי תעודת כשרות

הרבנות קנסה את המסעדות הירושלמיות "קרוסלה" ו"טופולינו" משום שהציגו עצמן ככשרות אף שהסירו את התעודה. בעתירה לבג"ץ טענו שלא הונו לקוחות

66תגובות

שני בעלי מסעדות בירושלים עתרו אתמול (שני) לבג"ץ בסיוע התנועה הרפורמית נגד הסעיף האוסר על השימוש במלה "כשר" ללא תעודת כשרות של הרבנות הראשית. שתי המסעדות, "קרוסלה" ו"טופולינו", נמנות עם מובילות הטרנד הירושלמי של "מסעדות כשרות ללא תעודה". בעבר היו להן תעודות כשרות של הרבנות הראשית אך הן בחרו להסירן. שי גיני, בעלי "טופולינו", עשה זאת לאחר שהרבנות דרשה ממנו להשתמש רק בירקות מסוג "גוש קטיף", שהם ירקות שמרוססים בחומרי הדברה יותר מירקות רגילים ומבלי שניתנת לכך הצדקה הלכתית. יהונתן ודעי, בעלי "קרוסלה",...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו