בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צ'ולנט חלבי וקוגל כרובית: כמעט 80 שנה אחרי, חוזר ספר בישול צמחוני ביידיש למדפים

פאניה לוונדו הראתה ליהודי מזרח אירופה שאפשר לאכול שניצל בלי עוף וצ'ולנט בלי בקר והציגה גישה חדשנית וחלוצית שמתאימה מאוד לימינו. כעת, גם מי שאינו דובר יידיש יכול ליהנות מהמתכונים

4תגובות

לפני כמה שנים, אספה מנהלת הספריה של המכון למחקר יהודי (YIVO), השוכן בניו יורק, את משתתפי קבוצת הקריאה, והציעה להם הצעה שקשה לסרב לה. "היא לקחה אותנו לחדר הספרים הנדירים, כדי להראות לנו כמה אוצרות", סיפרה החודש ל"הארץ" ברברה מזור מברוקלין, אחת המשתתפות בקבוצה. היו שם לא מעט כתבי יד מעניינים, אבל את עיניה של מזור צד דווקא ספר בישול ישן. "נדהמתי מהיופי שלו", סיפרה, בהתייחסה לציורי הירקות שעיטרו את עמודיו. מזור מיהרה להתקשר לוונדי וקסמן, בתה של חברתה הטובה. "את חייבת לבוא ולראות את הספר הזה",...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו