צ'ולנט חלבי וקוגל כרובית: כמעט 80 שנה אחרי, חוזר ספר בישול צמחוני ביידיש למדפים

פאניה לוונדו הראתה ליהודי מזרח אירופה שאפשר לאכול שניצל בלי עוף וצ'ולנט בלי בקר והציגה גישה חדשנית וחלוצית שמתאימה מאוד לימינו. כעת, גם מי שאינו דובר יידיש יכול ליהנות מהמתכונים

עופר אדרת
עופר אדרת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
עופר אדרת
עופר אדרת

לפני כמה שנים, אספה מנהלת הספריה של המכון למחקר יהודי (YIVO), השוכן , את משתתפי קבוצת הקריאה, והציעה להם הצעה שקשה לסרב לה. "היא לקחה אותנו לחדר הספרים הנדירים, כדי להראות לנו כמה אוצרות", סיפרה החודש ל"הארץ" ברברה מזור מברוקלין, אחת המשתתפות בקבוצה.

היו שם לא מעט כתבי יד מעניינים, אבל את עיניה של מזור צד דווקא ספר ישן. "נדהמתי מהיופי שלו", סיפרה, בהתייחסה לציורי הירקות שעיטרו את עמודיו. מזור מיהרה להתקשר לוונדי וקסמן, בתה של חברתה הטובה. "את חייבת לבוא ולראות את הספר הזה", אמרה לה. כשווקסמן הגיעה גם היא נשבתה בקסמו. "ראיתי שם ספר מדהים. לא האמנתי", נזכרה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ