ללגום בירה בטעם של פעם

מבשלת בירה קטנה מירושלים ייצרה בירה מ"אם החיטה", הצמח הקרוב ביותר לחיטה הקדומה. לבירה הקדומנית טעם יבש מאוד, ריח חזק והרגשה של סירופ

ניר חסון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניר חסון

באזור התעשייה בתלפיות שבדרום ירושלים, בין נגריות ופנצ'ריות, שוכנת מבשלת בירה קטנה המייצרת את בירת הבוטיק "הרצל". אחד מבעלי המבשלה, איתי גוטמן בן ה–31, חורג מפעם לפעם מהמתכונים המקובלים. לאחרונה הוא הצליח לבשל בירה מגרעיני "אם החיטה", צמח הבר שהוא הדבר הקרוב ביותר לחיטה הקדומה בת אלפי השנים ממנה התפתחה החיטה המודרנית. מכאן שהבירה שייצר היא ככל הנראה גם הדבר הדומה ביותר לבירה הקדומה שבני האדם שתו לאחר שלמדו את סוד התססת הדגנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ