בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ללגום בירה בטעם של פעם

מבשלת בירה קטנה מירושלים ייצרה בירה מ"אם החיטה", הצמח הקרוב ביותר לחיטה הקדומה. לבירה הקדומנית טעם יבש מאוד, ריח חזק והרגשה של סירופ

15תגובות
מבשלת "הרצל" בירושלים. הבירה הקדמונית לא טעימה במיוחד
אמיל סלמן

באזור התעשייה בתלפיות שבדרום ירושלים, בין נגריות ופנצ'ריות, שוכנת מבשלת בירה קטנה המייצרת את בירת הבוטיק "הרצל". אחד מבעלי המבשלה, איתי גוטמן בן ה–31, חורג מפעם לפעם מהמתכונים המקובלים. לאחרונה הוא הצליח לבשל בירה מגרעיני "אם החיטה", צמח הבר שהוא הדבר הקרוב ביותר לחיטה הקדומה בת אלפי השנים ממנה התפתחה החיטה המודרנית. מכאן שהבירה שייצר היא ככל הנראה גם הדבר הדומה ביותר לבירה הקדומה שבני האדם שתו לאחר שלמדו את סוד התססת הדגנים. חוקרים מעריכים כי החיטה בויתה על ידי בני אדם במזרח התיכון לפני...

רוצים לקבל כל טור וכתבה של ניר חסון ישירות למייל, מיד עם פרסומם? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו