איך להכין "שעקשוקא": גם יהודי פולין נהו אחר המטבח הצפון אפריקאי

ספר מתכונים מוורשה, שנכתב ביידיש ב-1930, התגלה לאחרונה בספרייה הלאומית. עיון בו מציע לקוראים להרחיב את אופקיהם הקולינריים גם מעבר לגפילטע פיש, ולהתקדם לעבר הקוסקוס

עופר אדרת
עופר אדרת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר אדרת
עופר אדרת

לפני כחמש שנים נרשמה דרמה של ממש ב"מאסטר שף". איה קרמרמן, שהעידה על עצמה שהיא "מבשלת כמו פולנייה", התגלתה ככישרון חוצה גבולות עדתיים בהכנת קוסקוס — לא מנה טיפוסית מוורשה. "זה מפתיע להגיד, אני יודעת לקסקס", התגאתה הדוגמנית ומגישת הטלוויזיה לשעבר, שחזרה בתשובה, נעשתה חסידת ברסלב והיתה ל"אמא במשרה מלאה", כדבריה, שמגדלת שישה ילדים. "כשהתחתנתי הלכתי לדודות תוניסיאיות. הן לימדו אותי לקסקס", גילתה אז איך נהפכה נכדתו של השר לשעבר, יעקב מרידור, יליד ליפנו שבפולין, למומחית לבישול מרוקאי.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ