בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לייקר את הקוטג'

מטרה שגויה

תגובות

בשבועות האחרונים, בגלל המחאה, אני משתדלת לסתום את הפה. רק כדי לא לעצבן את המוחים. עכשיו, אחרי שהמחאה הצליחה לכם, מותר להגיד: חבל שהורידו את מחירי הקוטג'. חבל מאוד. מנקודת מבטי, רצוי שיעלו את מחירי הקוטג' ועוד מוצרים רבים אחרים. פרטים בהמשך.

ושלא יהיו אי הבנות: אני בעד מחאה וגם בעד הוזלת סל המצרכים. אלא שמנקודת המבט שלי, קוטג' הוא מוצר מותרות, מאכל שצריך לאכול כדי להתפנק, לא משהו שצריך או כדאי לאכול מסביב לשעון ובכל יום. וככזה, קצת מגוחך לצפות בעם שלם, אדיש בדרך כלל, שקם כדי להילחם על הוזלתו.

בצירוף מקרים לא מתוכנן קרה שאתמול, ביום שבו התבשרנו על הוזלת מחיר הקוטג', התבשרנו גם, בעיתון הזה ממש, על עלייה מסחררת במחירי הפירות. וזה בדיוק העניין: על הוזלת מחירי הפירות ולא על הוזלת מחיר הקוטג' צריכים להילחם. אסור בשום פנים להרשות שפירות יהפכו למוצר מותרות, למאכל שאנשים אוכלים רק כשהם רוצים או יכולים להתפנק. פירות הם מזון חיוני, גם לילדים ולקשישים ולחולים. לא ייתכן שבהדרגה נהפכים הפירות למזון לעשירים בלבד. האדישות לגבי מחירי הפירות בולטת עוד יותר על רקע ההתגייסות למען הקוטג'.

מתחילת אינתיפאדת הקוטג' ועד סופה צפיתי בה מרותקת. עכשיו כשהיא הסתיימה אפשר להגיד שהאסטרטגיה היתה נכונה ורק המטרה שגויה. את האסטרטגיה - חרם צרכנים וטלטלה תקשורתית - צריך להעתיק לשדה הקרב למען הוזלת מחירי הפירות. חובה להבטיח שכולם, בלי יוצא מן הכלל, יוכלו ליהנות מפירות. עכשיו קיץ והמדפים עמוסים מנגו, ענבים, אבטיחים, מלונים, שזיפים למיניהם, אפרסקים. רק מהיופי שלהם ומשפע הצבעים אפשר להסתחרר. הסגולות הבריאותיות של הפירות מוכחות. לא צריך פרסומאים גאונים כדי לשכנע אותנו שפירות הם המזון הכי טעים, הכי טבעי והכי בריא שאפשר. הם פשוט כאלה. אלא שלא כולם יכולים ליהנות מהם. משנה לשנה מאמירים מחירי הפירות ובהתאמה מתרבים האנשים שיכולים רק לחלום עליהם והילדים שכלל לא מכירים את טעמם.

אחד הקטעים הקשים ביותר לצפייה בסרט "פוד אינק", שמציג את הסכנות בתעשיית המזון האמריקאית, הוא זה שבו מופיעה משפחה שלמה שסובלת מעודף משקל ומסוכרת. בני המשפחה מסבירים לצופים איך, בגלל שיקולי תקציב, הם נאלצים להמשיך לאכול ג'אנק פוד, בעיקר כי המזון הטרי והלא מעובד יקר בהרבה. המצלמה מלווה אותם כאשר הם משווים בין מחירים של ארוחות מהירות רוויות שומן לבין מחירי ירקות ופירות במרכול, ומחליטים כי מבחינה תקציבית עדיף שיוותרו על ירקות ופירות ויבחרו במאכלים תעשייתיים מעובדים.

לכן אני ממליצה - ברור שההצעה הזאת אינה פופולרית - להעלות את מחירי הקוטג' וכל מוצרי החלב ולקזז את הסל באמצעות הוזלה דרסטית ומסיבית של מחירי הפירות. למה? אם זה עדיין לא ברור אז בעיקר משיקולי בריאות. אבל עוד לפני שנכנסים לוויכוחים האלה, שהם סבוכים ונפתלים, אפשר להסכים שכולנו, בלי יוצא מן הכלל, אוכלים הרבה יותר מדי מוצרים מן החי (בשר, ביצים, חלב ומוצריו) שהם אבני היסוד של התפריט המערבי, ופחות מדי מוצרים מן הצומח (פירות, ירקות וגם אגוזים, קטניות וזרעים). לכן, מהלך שכולל הוזלה של קטגוריית הצומח וייקור של קטגוריית החי עשוי להביא מרפא והקלה להמוני אנשים שרוצים וצריכים להיגמל מן התפריט המערבי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו