בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

י-ם: חילונים מחויבים לחבוש כיפה לצרכי כשרות

הדרישה באה כדי לעמוד בתנאי הכשרות במסעדות. "הלקוחות צריכים לראות שאתה שומר שבת", אומר מנהל מסעדה בעיר

271תגובות

עובדים חילונים במסעדות בירושלים נדרשים לחבוש כיפה בשעות העבודה כדי לעמוד בתנאי הכשרות. הכלל הזה נוגע בעיקר לעובדי מטבח, ובעיקר במסעדות באזורים הנחשבים לחרדיים, אך עם רצונם של יותר ויותר בתי אוכל לפנות לקהל חרדי - מתפשטת התופעה הזו גם לאזורים אחרים בעיר.

עו"ד רן בסה, שעובד באזור התעשייה גבעת שאול בירושלים, הבחין בחודשים האחרונים כי העובדים במסעדת ההמבורגרים "בורגרס בר", הסמוכה למשרדו, חובשים כולם כיפות. "זה העלה את חשדי כי הכיפות היו זהות ונראה שהן מונחות בצורה לא טבעית על הראש, כאילו הן זמניות. שאלתי, והמוכר הודה שהם נאלצים לשים את הכיפה בגלל הכשרות".

לדבריו, "זה מאוד מרגיז, אני רואה בזה עלבון. אין לי בעיה עם ההכשר, אבל אני לא מבין למה אם אדם חובש כיפה אז המזון שהוא מכין טהור יותר? המקום הזה משרת את האוכלוסייה כולה, וכשאתה כופה על מקום כזה לקבל חזות דתית אז זה מכעיס".

אמיל סלמן

המסעדה פועלת תחת הכשר הרב אברהם רובין מרחובות, שנחשב להכשר שמקובל על חלקים נרחבים בציבור החרדי. בשנים האחרונות יש מאבק בין רובין לבין מותגים אחרים של כשרות, בעיקר של העדה החרדית, שסבורים כי הוא מקל באופן יחסי בתנאי הכשרות שלו.

אולם, ההנחיה לבעלי המסעדות מצד המשגיחים היא כי מי שמניח מזון על האש צריך להיות יהודי דתי שומר שבת וחובש כיפה. ברוב המקרים מדובר בבתי אוכל באזורים חרדיים או בכאלו שעובדי המטבח אינם נראים לקהל.

במקרה של המסעדה בגבעת שאול, בהיותה מסעדת המבורגרים, מניחים העובדים כולם את הקציצה על הגריל ולכן כולם נדרשים לחבוש כיפה. בנוסף, בניגוד לרוב המסעדות שמתהדרות בכשרות רובין, המסעדה בגבעת שאול משרתת בשעות היום ציבור חילוני גדול שעובד במשרדים ובעסקים מסביב. בשעות הערב רוב הלקוחות הם חרדים המתגוררים בסביבה. עובדים חילונים במסעדה הודו כי הם נדרשים לחבוש כיפה או כובע במהלך יום העבודה.

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב הכתבות ישירות לפייסבוק שלכם

"הלקוחות צריכים לראות את ההוכחה שאתה שומר שבת", אומר מנהל הסניף שביקש לא להזדהות, "פה זה ירושלים, והציבור מבקש את זה. בלי הכשרות הזו הם לא יבואו".

משגיח הכשרות של המסעדה, שביקש גם הוא שלא להזדהות, אמר ל"הארץ": "מי שחילוני יכול לעבוד פה. הוא רק צריך לשים כיפה. אני לא יכול לחייב, אבל משתדלים לבקש יפה, זה חשוב כלפי הציבור".

"אנחנו לא מתערבים בנושא הלבוש של העובדים", אומר בתגובה הרב יצחק ויינברג, ממנהלי כשרות רובין, "זה עניין של בעל המקום, שרוצה לכבד קהל דתי וחרדי". הוא מוסיף עם זאת כי "מי שמניח מזון על האש צריך להיות שומר שבת כלשהו. זה כן, אבל לא מלצרים. זה לא נושא של לבוש, זה שולחן ערוך, זה עניין של הלכה".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו