בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

למרות ההתנגדויות, אושרה הקמת מרכז מבקרים בעיר דוד

ארכיאולוג: "הבנייה תמדר את התושבים הפלסטינים מזכותם על הכפר". רשות הטבע הרסה הבוקר מרכז קהילתי וגן משחקים בסילוואן

72תגובות

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז ירושלים אישרה היום (שני) את הקמתו של מרכז מבקרים חדש בגן הלאומי עיר דוד שבסילוואן. בתוך כך, בשעות הבוקר הרסו אנשי רשות הטבע והגנים מתחם שבנו תושבי סילוואן, שכלל גן משחקים, מרכז קהילתי ובית קפה.

מרכז המבקרים החדש ייבנה מעל חניון גבעתי, וייקרא "מרכז קדם". הבניין ייבנה כ"מבנה מרחף", שמתחתיו ניתן יהיה לסייר ולצפות בממצאים הארכיאולוגים שאותרו בשנים האחרונות. את התכנית קידמה עמותת אלע"ד, והיא זכתה לתמיכה מראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, שאף הגיעה היום לוועדה המחוזית כדי להביע את תמיכתו.

גם מנהל מרחב ירושלים ברשות העתיקות, ד"ר יובל ברוך, הביע תמיכה בתכנית, למרות הממצאים הארכיאולוגים שמתחת למבנה. "זה אחד הפרויקטים החשובים שנעשו בירושלים בדורות האחרונים. לא ניתן למצוא ארכיאולוג רציני שתהיה לו מלה רעה על איך שהחפירה מתנהלת", אמר דרור. לדבריו, "הבניין כפי שהוא מאושר ע"י רשות העתיקות הוצג לרשות בעשרות ישיבות. כל השינויים שרשות העתיקות ביקשה הוטמעו בתכנית: צומצמו מקומות חניה, והוקפד שגובה הבניין לא יאפיל על גובה החומה. יש כאן חיבור חשוב בין עיר דוד לכותל, ויצרת קשר ישיר בין האתרים. אנחנו הובלנו לתוצאה הזאת".

בבניין, שתוכנן על ידי האדריכל אריה רחמימוב, יבנה גם חניון לטובת באי עיר דוד, כמו גם שטחי תצוגה ולימוד. בגג המבנה תבנה כיכר, ונקודת תצפית לעבר סילוואן וחומת העיר העתיקה. "התכנית מציגה מצוינות אדריכלית שתתרום לפיתוח הגן הלאומי וליצירת מרחב ציבורי ראוי, ההולם את מיקומה ברמה המקומית והעירונית, כמו גם תן מענה לצרכים הנדרשים למיליון וחצי מבקרים בשנה בשטחי הגן הלאומי", נאמר בהודעת משרד הפנים.

מנגד תושבי סילוואן וארגוני השמאל התומכים בהם מביעים התנגדות נמרצת לבניין, שמוסיף לדעתם לתהליך "ייהוד" הכפר וחיזוק האחיזה של עמותת אלע"ד בשטח. "האינטרס הציבורי הוא למנוע בניה מאסיבית מול חומות העיר העתיקה ובטח לא לבנות על גבי השכבות הארכיאולוגיות המשמעותיות שנחשפו", אמר הארכיאולוג יוני מזרחי, פעיל בארגון "עמק שווה", המאגד ארכיאולוגים מהשמאל. הוא הוסיף כי "הארכיאולוגיה צריכה להיות מוצגת כחלק מהכפר סילוואן, שבו היא נמצאת, ולא מנותקת ממנו. ההחלטה לבנות בניין בחניון גבעתי תחזק את ההתנחלות הישראלית של עמותת אלע"ד בסילוואן, ותמדר עוד יותר את התושבים הפלסטינים מזכותם על העבר של כפרם".
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו