בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת מבקר המסעדות והקרדיולוג ד"ר אלי לנדאו

10תגובות

ד"ר אלי לנדאו, קרדיולוג ועיתונאי אוכל, מת אתמול ממחלת הסרטן בגיל 62. אהבתו של לנדאו לאוכל ולבישול התפתחה בזמן לימודי הרפואה שלו באיטליה. באתר "מבשלים" שניהל כתב על ילדותו: "על מסעדות קראתי רק בסיפורי אגדות. פולנים אמיתיים אוכלים רק בבית, ולמרות העדר רקע הולם, חינוך מתאים וסביבה תומכת, מצאתי עצמי בנערותי משוטט מול פתחי מסעדות העיר והוגה באופן אובססיבי ובדחף לא מוסבר באוכל של אחרים. מין משיכה פרוורטית לאוכל". בהמשך כתב לנדאו טורי אוכל, ביקורות מסעדות, מתכונים וספרי בישול.

לנדאו כתב יחד עם שף חיים כהן את "פינת אוכל", טור האוכל במוסף הארץ, בין 2008 ל-2010, והיה שותפו לכתיבת ספרי "מבשלים", והאתר תחת אותו השם. כהן ספד לו אמש: "הוא היה חבר אהוב על חבריו הרופאים, אהוב ונערץ על ידי טבחים. הוא היה אחד האנשים היותר חכמים שהכרתי וגם בעל ידע כמעט בכל תחום - היסטוריה, רפואה וכמובן אוכל. הוא היה איש מדהים שעזר לכולם, ותמיד היה איפה שצריך אותו. הוא היה בשלן מופלא ואני חושב שאיטליה חייבת לו הרבה מאוד על הפצת האוכל האיטלקי פה בארץ. היה לו חוש הומור שיש למעטים עד הרגע האחרון, שנייה לפני שעצם את העיניים הוא עוד התבדח והשכיב אותנו מצחוק".

בשנת 2010 פרסם לנדאו את "הספר הלבן", שהיה ספר מתכונים עברי לבשר חזיר. בניו יורק טיימס נכתב עליו "כל סופר צריך להתמודד עם ביקורות רעות, אבל מה עם זעם האלוהים?"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו