שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אילן ליאור
אילן ליאור
אילן ליאור
אילן ליאור

פקח של לשכת הבריאות המחוזית תל אביב שפך אמש (ראשון) אקונומיקה לסירים ובהם מזון רב במסעדה סודאנית בנווה שאנן. הפקח עשה זאת בשעות הערב, בנוכחות סועדים רבים, במסגרת פשיטה של הפיקוח העירוני והמשטרה על עסקים בלתי חוקיים בבעלות מהגרים מאפריקה. במהלך המבצע סגרו הרשויות שבעה עסקים, החרימו מהם רהיטים וציוד וריתכו את דלתות הכניסה בכמה מקרים. את הרהיטים והציוד העלו עובדי קבלן, אף הם מהגרים מאפריקה, על משאיות.

אלדין אבקר, מבקש מקלט מדארפור, תיעד את הפקח שופך אקונומיקה על המזון. לאחר מכן העלה כמה תמונות לדף הפייסבוק שלו ותיאר את התחושות הקשות בעקבות המקרה. "כמה משפיל להיות במסעדה הכי טעימה – שיש בה ריח של הבית – לאכול עם חברים ולזכור את המשפחה ואת מי שנשאר בדארפור – תחת רצח והשמדת העם המתמשכת... ופתאום כוחות גדולים של פקחי לשכת הבריאות מחוז תל אביב ומשטרה נכנסים ומשמידים את האוכל שהזמנו", כתב.

הוא האשים את הפקחים שהתנהלו לדבריו, "ללא רגישות לאנשים ולתרבות שלהם שרואה באוכל דבר קדוש שצריך לכבד אותו". לטענתו, הפקחים השמידו במסעדה יותר מ-200 ק"ג בשר, עוף ודגים ויותר מ-500 מנות מוכנות. לדבריו, הפקחים הסבירו כי אינם יודעים מה מקור הבשר ולכן הם חוששים לבריאות הציבור. "אמרנו להם: אבל זה המקום היחיד שכבר ארבע שנים אוכלים בו את כל הארוחות שלנו ואף פעם אף אחד מאיתנו לא קיבל קלקולי קיבה, אפילו לבנים אוכלים כאן", סיפר אבקר.

הפקח שופך אקונומיקה, אמשצילום: אלאדין אבקר

אבקר הדגיש בשיחה עם "הארץ" כי רבים חשו פגועים מאוד מהתנהלות הפקחים ומהאופן בו הושמד המזון. בפייסבוק כתב: "עובדת שם בכתה, כולם – חוץ מהמשמידים – היו עם דמעות מההשפלה. המלצרית אמרה לנו: 'אני ראיתי דברים מאוד קשים בחיי כמו עינויים בסיני אבל זה השפיל אותי יותר ממה שקרה לי בסיני', ושאלה אותי: 'למה עושים את זה?'. אמרתי לה 'הם מתכוונים למרר את החיים שלנו על מנת לחזור לאפריקה 'מרצון'". הערב יבואו למסעדה פעילי זכויות אדם להביע סולידריות עם בעל העסק והסועדים.

משרד הבריאות מסר בתגובה כי "במבצע מיוחד שערכה המשטרה אתמול אחר הצהריים ובלילה עם גופים ורשויות שלטוניות שונות ביניהם משרד הפנים, מכס, עיריית תל-אביב, נציגי משרד הבריאות ואף בנוכחות שופטים, יצאו צוותים של לשכת הבריאות תל-אביב במטרה לבצע פעילות פיקוח של המשרד בדרום תל-אביב. במסגרת הפעילות התגלו תנאים תברואתיים ירודים, מזון שנשמר בתנאים ובטמפרטורה לא ראויים ומזון ממקורות לא ידועים. במטרה לשמור על בריאות הציבור והסועדים עצמם, הוחלט על ביצוע השמדת מזון מיידית. כחלק מתהליך השמדת המזון מתבצע שימוש בחומרים כימיים המתאימים למטרה זו. יש לציין כי מדובר בתהליך השמדת מזון שגרתי שאינו שונה מהשמדת מזון/בשר אחרת".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ