האקדמיה הלאומית למדעים נגד מדיניות המל"ג: מתנגדים בתוקף להפרדה מגדרית
במוסד המדעי קראו באופן חריג למועצה להשכלה גבוהה לחזור בה מהחלטתה להתיר ימי לימוד נפרדים לגברים ולנשים ולהרחיב את מדיניות ההפרדה, שהוגבלה עד כה לכיתות הלימוד

האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים הביעה התנגדות לעמדת המועצה להשכלה גבוהה המאפשרת הפרדה בין גברים לנשים באקדמיה, וקראה לחברי המל"ג לחזור בהם מהחלטתם להרחיב את ההפרדה המגדרית. בגילוי דעת חריג שפורסם אתמול (ראשון) נכתב כי מועצת האקדמיה ונשיאיה לשעבר "מתנגדים בתוקף לעמדת המל"ג המתירה הנהגת ימי לימוד שונים לגברים ולנשים בקמפוסים האקדמיים, כמו גם להפרדה בין גברים ונשים ברחבי הקמפוסים, בתנאי שהיא איננה נעשית בכפייה".
- מל"ג התירה להרחיב את ההפרדה המגדרית מהכיתות לכל הקמפוס
- המדינה נשענה על מחקר מוטה כדי להצדיק את הלימודים האקדמיים הנפרדים לחרדים
- הפרדה זוחלת
כפי שנחשף ב"הארץ" בחודש שעבר, המועצה להשכלה גבוהה הרחיבה את ההיתר להפרדה מגדרית במסלולי הלימוד לחרדים באקדמיה, ותאפשר הפרדה בכל רחבי הקמפוס ובין קמפוסים, ולא רק בכיתות לימוד נפרדות, כפי שהיה עד כה. ההפרדה תוכל להתבטא גם בימי לימוד נפרדים לנשים ולגברים.
בהודעת האקדמיה נכתב שעמדת המל"ג "מערערת את היסודות עליהם מושתתת האקדמיה בישראל". עוד נטען כי "ההיתר שניתן להפרדה חותר תחת עקרון השוויון". באקדמיה הלאומית הוסיפו ש"נשים מהוות כיום מרכיב מרכזי בלימוד, בהוראה ובמחקר האקדמי בישראל. השוויון המגדרי באקדמיה עדיין לא הוגשם במלואו. ההיתר להפרדה בימי הלימוד וברחבי הקמפוסים מהווה בפועל היתר להדרה הדרגתית של נשים - הדרה הפוגעת בכבוד האדם וגוררת בהכרח ירידה ברמה האקדמית, באיכות ההוראה והמחקר ובתפקוד האקדמי של האוניברסיטאות. היא גם תפגע במעמדם של האקדמיה הישראלית והמדע הישראלי בעולם".
לצד ההתנגדות למדיניות ההפרדה המגדרית הביעו באקדמיה הלאומית תמיכה בשילוב חרדים במוסדות ההשכלה הגבוהה, אך דחו את הטענה שהדרך היחידה לשילובם כרוכה בפגיעה בשוויון. "אנו קוראים למל"ג לחזור בה מהחלטתה בעניין ההפרדה המגדרית ולהמשיך לפעול בתוקף להגשמת עקרון השוויון המגדרי".
אתמול אמורה היתה ועדת השרים לחקיקה לדון בהצעת חוק שמבקשת להתיר הפרדה בין גברים לנשים באקדמיה, אולם לבסוף הנושא לא נידון ונדחה לשבוע הבא. בהודעתה קראה האקדמיה הלאומית למדעים לכנסת "לבלום כל תהליך חקיקה המבקש להכשיר הפרדה מגדרית באקדמיה".