מהיום אִמְרוּ "עדר כְּבָשׂוֹת": חידושי האקדמיה ללשון
בנושאי דקדוק קבעה האקדמיה שניתן להדגיש או להרפות את האותיות ב' ו-פ' בראש מלים לועזיות, שבאות אחרי האותיות וכל"ב. כלומר, גם הצורה "בְּפִּיג'מה" וגם הצורה "בְּפִיג'מה" – נכונות

האקדמיה ללשון עברית אישרה היום (ראשון) חלופות למלים לועזיות וכן מספר הוראות בנושאי דקדוק. המלים נקבעו אחרי שהאקדמיה פנתה לציבור, בין היתר ברשתות החברתיות, כדי שיצביע על החידושים המוצעים. לדברי האקדמיה, אלפים נענו לפנייה והעלו גם הצעות משלהם.
מליאת האקדמיה ללשון קבעה מלה עברית שתחליף את המילה גיימר – מִשְׂחֲקָן; המלה מִשְׂחֲקָנוּת הוצעה במקום גיימינג. המלים עַשְׂיָן ועַשְׂיָנוּת הן החלופות העבריות למלים מייקר ומייקינג (maker, making). במקום הביטוי job talk, הרצאה לצורך קבלת משרה, מציעה האקדמיה את הצירוף הַרְצָאַת מִשְׂרָה.

בנוסף, האקדמיה קבעה שצורת הריבוי של כבשה יכולה להיות גם כְּבָשׂוֹת וגם כְּבָשִׂים, ועל כן הצירוף "חלב כבשים" הוא צירוף תקני. עוד בנושאי דקדוק קבעה האקדמיה כי ניתן להדגיש או להרפות את האותיות ב ו-פ בראש מלים לועזיות, שבאות לאחר אותיות וכל"ב. כלומר שניתן לומר "וּבָּלוֹן" או "וּבָלון"; "בְּפִּיג'מה" או "בְּפִיג'מה"; "וּפָּריז" או "וּפָרִיז" וכן "בִּבְּרִיטַנְיָה" או "בִּבְרִיטַנְיָה".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר