שוהם מובילה בזכאות לבגרות; ביתר עלית ובני ברק בתחתית הרשימה
משרד החינוך פרסם את שיעור הזכאות לפי יישובים; שיפור חד במועצות האזוריות עמק הירדן וגליל עליון. ירידה חדה נרשמה במודיעין עלית
היישוב שוהם נמצא במקום הראשון ברשימת הרשויות המקומיות בישראל לפי שיעור הזכאים לתעודת בגרות - 85.5% מתלמידי י"ב שגרים ביישוב השיגו את התעודה. במקום השני נמצא כוכב יאיר עם שיעור זכאים של 85.46%. מנגד, שיעור הזכאות הנמוך ביותר במגזר היהודי נרשם בערים החרדיות, ביתר עלית ובני ברק (6.5% ו-9.82% בהתאמה), שרוב תלמידיהן אינם ניגשים לבחינות הבגרות. כך עולה מנתונים שפירסם בצהריים משרד החינוך, אשר מתייחסים לבחינות הבגרות שהתקיימו בשנת הלימודים הקודמת (תש"ע).
תצלום: ניר כפרי
לפני כמה שבועות פירסם משרד החינוך את שיעור הזכאות לתעודת בגרות ברמה הכלל-ארצית, אשר הסתכם ב-48.3% משכבת בני ה-17. מדובר בעלייה של 2.2% בהשוואה לשנה הקודמת. יש לציין כי בניגוד לנתונים הארציים, נתוני ההצלחה ביישובים השונים מבוססים על חישוב הזכאים לתעודת בגרות מתוך תלמידי י"ב הגרים בכל יישוב, כלומר - אינם כוללים בני נוער אשר נשרו מלימודים, ולפיכך מוטים כלפי מעלה.
בין הערים שנרשם בהם שיפור גדול בין תשס"ט לתש"ע אפשר למצוא את המועצה האזורית עמק הירדן (עלייה של 22.44%), והמועצה האזורית גליל עליון (שיפור של 14.22%). לצד אלה, בחלק מהמקומות חלה ירידה בשיעור הזכאות, למשל במודיעין עלית ובאריאל (ירידה של 15.11% ו-13.85%, בהתאמה).
בעקבות פרסום הנתונים, אמר ראש המועצה המקומית שוהם, גיל ליבנה, כי "שוהם שומרת על מקומה בראש צמרת הזכאים לבגרות באופן עקבי ורצוף בשמונה השנים האחרונות - מהן חמש במקום הראשון - בזכות עבודה קשה של התלמידים והמורים, בתמיכת ההורים. אנו רואים חשיבות מיוחדת במתן מענה מקיף לתלמידים, החל מהמתקשים וכלה במצטיינים, והתוצאות מדברות בעד עצמן. 99% מהתלמידים בשוהם ניגשים לבגרות, ושיעור הנשירה בקרב תלמידי היישוב אפסי".