האוניברסיטאות מתעקשות לא לאפשר לסטודנטים לקחת קורסי אנגלית מקוונים בחינם
המכללות כבר מיישמות את הרפורמה, שחוסכת לסטודנטים אלפי שקלים. האוניברסיטאות, שהותקפו על סירובן לאמץ אותה, מסבירות בתגובה: לא התייעצו איתנו, הנתונים של בנט מוטעים
פורום הרקטורים של האוניברסיטאות שלחו אתמול (שלישי) מכתב ליו"ר התאחדות הסטודנטים, בו הם מבהירים כי אינם מוכנים לקחת חלק ברפורמה שמציע שר החינוך, נפתלי בנט, להוזלת לימודי האנגלית. במכתב משיבים הרקטורים ליו"ר התאחדות הסטודנטים גלעד ארדיטי, שתקף את האוניברסיטאות וטען כי הן פועלות שלא בסמכות בסירובן להשתתף בתוכנית של בנט.
מטרת התוכנית שהציע בנט היא להוזיל את לימודי האנגלית לסטודנטים הנדרשים להגיע לרמת פטור על מנת לסיים תואר ראשון. בנט הציע שבמקום לקחת קורסים באוניברסיטה, לדבריו בעלות של עד 10,000 שקלים, יוכלו סטודנטים להירשם לקורס מקוון של האוניברסיטה הפתוחה בחינם, ולגשת לבחינה באוניברסיטה בתום הסמסטר. המכללות כבר החלו ביישום התוכנית בסמסטר הנוכחי שנפתח לפני כשבועיים, ואילו האוניברסיטאות מסרבות לעשות זאת. לפי התאחדות הסטודנטים, כ-10,000 סטודנטים נפגעים מאי-קיום היוזמה באוניברסיטאות.
- כך מנפחים באלפי שקלים את דמי ההרשמה של הסטודנטים
- שישה מחברי המועצה להשכלה גבוהה התפטרו במחאה על מדיניות השר בנט
במכתב הרקטורים נאמר כי לפני ההחלטה על הרפורמה "המל"ג לא התייעצה עם אף גורם מקצועי באוניברסיטאות לגבי פיתוח הקורסים המתוקשבים. לא זומן שום דיון על עצם יעילותם של קורסים מתוקשבים בלבד, ללא תיווך מרצה, בלימוד שפה זרה. יתרה מזאת, למוסדות לא ניתנה כל אפשרות לבחון את הקורסים המקוונים ולהעיר את הערותיהם".
הרקטורים מוחים גם על הצגתו של בנט את החיסכון לסטודנטים כעומד על 10,000 שקלים. לדבריהם, לאוניברסיטאות לא מתקבלים בדרך כלל סטודנטים שצריכים להשלים את הידע באנגלית בכמות קורסים בעלות כה גבוהה. קורס שנתי עולה בין 1,000 ל-2,000 שקלים - וזה החיסכון לסטודנטים, כתבו.
עוד טוענים באוניברסיטאות כי הקורסים המקוונים הם בהיקף של 15%-6% בלבד מהיקף השעות הנדרש על ידי המל"ג עצמו לקורסים הפרונטליים באוניברסיטאות. במכתב מבהירים הרקטורים כי "שום אוניברסיטה (…) אינה יכולה לבחון על חומר שלא היא לימדה". לדבריהם, קבעו פגישה בנושא עם מנכ"ל מל"ג-ות"ת לשבוע הבא, ועד הדיון בנושא תישאר היוזמה מוקפאת בכל האוניברסיטאות.
מהמל"ג נמסר בשם שר החינוך כי "רובם המוחלט של המוסדות האקדמיים בישראל כבר החלו בביצוע ההחלטה ועשרות אלפי סטודנטים ילמדו קורס אינטרנטי באנגלית. האוניברסיטאות, שבהן ישנן מספר בעיות נקודתיות, מחוייבות גם הן ליישם את ההחלטה. עם מוסדות אלה יתקיימו שיחות בימים הקרובים".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

מרצדס ייצרה מכונית ש"קופצת כמו קנגורו". גם המילטון סובל

כיף כף מטורקיה ופתי בר מפולין: החברות שמוכרות כחול לבן מחו"ל

לרגע היה נדמה שערד יכלה להיות עיר אחרת לגמרי

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
