באופן חריג, המשטרה סגרה ל–30 יום אתר בנייה שאירעה בו תאונה קטלנית
אתר הבנייה בגלבוע נסגר בצו מינהלי במטרה לתקן בו ליקויי בטיחות חמורים. זאת, לאחר שהחודש נהרג בו הפועל מוחמד עאהד זיאדאת. לרוב אתרי בנייה שהתרחשו בשטחם תאונות נסגרים ל-48 שעות

באופן חריג, המשטרה סגרה ל-30 יום את אתר הבנייה אגירה שאובה בגלבוע, שהחודש נהרג בו פועל בתאונת עבודה. זאת, על מנת להביא לתיקונם של ליקויי בטיחות חמורים שנמצאו במקום. אתרי בנייה שהתרחשו בהם תאונות קטלניות נסגרים ל-48 שעות — ועד אישור החקיקה בנושא לאחרונה אתרים כאלו לא נסגרו כלל. לאחר התאונה נעצרו שלושה בני אדם בחשד לגרימת מוות ברשלנות, בהם המנופאי, מנהל העבודה ומנהל הבטיחות באתר. השלושה שוחררו והחקירה נמשכת.
"האתר נסגר בצו מינהלי של מפקד תחנת בית שאן בתאריך 18.7.18 למשך 30 ימים. צריך להדגיש כי אם החקירה תסתיים קודם או שניתן יהיה לאשר את האתר מבחינה בטיחותית קודם ל–30 ימים הרי שהוא יפתח שוב", נמסר ממשטרת מחוז הצפון.
- משרד העבודה ביקש ממשרד הכלכלה להטמיע את התקן האירופי לפיגומים
- פועלי הבניין מתים, תיקי החקירה מעלים אבק ורק מעטים מתגבשים לכתב אישום
- יחידה לחקירת תאונות עבודה שארדן הבטיח שתקום השנה - לא תוקם לפני 2019
בתאונה ביום שישי שעבר באתר נהרג מוחמד עאהד זיאדאת, תושב הכפר מוקיבלה בגלבוע בשנות ה-30 לחייו. היא התרחשה בעת שקבוצה של 11 פועלים עבדו על פיגום שהיה מצוי בגובה של 15 מטרים מעל פני הקרקע, בתוך פיר שעומקו כ-70 מטרים. דוד בטון שהונף באמצעות מנוף נייד, ניתק מהמנוף ופגע בפועלים שנפלו אל הקרקע וחלקם התחשמלו. מלבד זיאדאת, ארבעה פועלים נפצעו בתאונה באורח קל עד בינוני. באתר זה התרחשו בעבר שתי תאונות נוספות, ב-2015 וב-2016, כאשר מנהרות שנחפרו באתר קרסו וקברו תחתן עובדים.
במכתב של מנהלת הקבוצה למאבק בתאונות בניין הדס תגרי ליו"ר הרשות לניירות ערך ענת גואטה, נכתב כי התקרית "בעלת מאפיינים חריגים המחייבים דיווח למשקיעים בהתאם לחקיקה ולתקנות הקיימות והפרשנות הנהוגה להן. אנו סבורים כי להימנעות של החברות האחראיות לאתר מלדווח לבורסה על התאונה נודעת חומרה רבה, המצריכה את תגובת הרשות".
פרויקט תחנת הכוח בגלבוע הוא מיזם בשווי למעלה משני מיליארד שקלים להקמת תחנת כוח הידרואלקטרית ביזמות משרד האנרגיה, בזכיינות החברות אלקטרה בנייה ושיכון ובינוי ובביצוע מספר חברות קבלניות מקבוצת אורון אחזקות והשקעות — כולן נסחרות בבורסה. באתרי אלקטרה בנייה התרחשו בשנה האחרונה עוד שתי תאונות קטלניות, ובאתרי חברת הבת של שיכון ובינוי — סולל בונה — התרחשו בשנה האחרונה עוד שלוש תאונות קטלניות.
מקו לעובד נמסר: "כולנו תקווה שהצעד החריג שנקטה המשטרה מסמל שינוי מדיניות אמיתי לאופן בו מתנהלות חקירות תאונות העבודה, ולא הודעת יח"צ שתישאר חריגה בנוף תאונות הבנין. הדבר הבסיסי המצופה מגוף חוקר הממונה על שלום הציבור הוא כי יאסור על אתרי בניה 'לחזור לשגרה' לאחר התרחשות תאונת עבודה בהם, כל עוד לא הובטח שלום העובדים באותם אתרים״.
ממשרד העבודה והרווחה נמסר: "לאור הליקויים בשטח שחשפו רשלנות בטיחותית, מפקחי הבטיחות במשרד העבודה והרווחה הטילו צו בטיחות ללא הגבלת זמן עד להשלמת הליקויים והמידע הועבר לרשם הקבלנים. במקביל משטרת ישראל פתחה בחקירה".
מחברת שותפות פרויקט אגירה שאובה נמסר: "אנו מביעים צער עמוק על מותו של זיאדאת מוחמד עאהד בתאונה ומשתתפים בצער המשפחה. אנו רואים בשמירה על חיי אדם ובנושא בטיחות ערך עליון, באתר זה ובכל פרויקט אחר. היות והאירוע מצוי עדיין בחקירה, אנו מנועים מלהתייחס".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

גם הטבח בטקסס לא ישנה את עמדת השופטים השמרנים בעליון בארה"ב

בניגוד לכל מה שדמיינתי, יש לי ילד אחד חי וכך זה יישאר

זו לא באמת מסעדה. זה מקום בחוף הים שבו מופיעים כוכבי ריאליטי

חברת מטא סירבה לחסום דף פייסבוק שביהמ"ש קבע כי הסית לטרור

לפני ראיון עבודה בזום, היא קיבלה מייל: "מגזר ערבי, גם קושי בשפה"
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
